UHAPŠEN "SOVER": Zaplenjena bela i smeđa praškasta materija, novac i skupoceni satovi

Mostarac Zoran P. (39) koji je osumnjičen za devet krađa na području Banjaluke "teških" oko 100.000 maraka, a za kojim je bilo na raspisano pet poternica, uhapšen je u utorak u iznajmljenom stanu u Banjaluci, saznaju mediji Srpske.

UHAPŠEN "SOVER": Zaplenjena bela i smeđa praškasta materija, novac i skupoceni satovi
Printscreen/Youtube

On je uhapšen u okviru akcije kodnog naziva ''Sover'', a osumnjičen je da je provaljivao u kuće i stanove i krao sve što je bilo vredno, novac, zlato, nakit...

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u okviru akcije kodnog naziva 'Sover', koja je usmjerena na rasvjetljavanje krivičnih djela teške krađe lišili su slobode P.Z. iz Mostara. Prilikom lišenja slobode lice Z.P. je pružalo aktivni otpor, čime je počinilo krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje", navodi se u saopštenju policije.

Istog dana na osnovu naredbe Okružnog suda Banjaluka, izvršen je pretres stana u Banjaluci, koji koristi Z.P., kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih dela.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Policija je pronašla novac u različitim apoenima i valutama ukupne vrednosti 2.230 KM, pet skupocjenih ručnih satova, bela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ''kokain'', smeđa praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'heroin', tablete, patike, garderoba.

"U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je Z.P. na području grada Banja Luka, u vremenu od 2020. godine do 06.06.2022. godine, izvršio devet krivičnih djela teška krađa, kojima je pričinjena ukupna materijalna šteta u iznosu od oko 100.000 KM", navode iz policije.

Takođe, je utvrđeno da je za istim raspisno pet aktivnih centralnih poternica Opštinskog suda Mostar i Široki Brijeg, zbog čega je juče predat policijskim službenicima Centra sudske policije KSB Novi Travnik.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac OJT Banjaluka, a nakon kompletiranja predmeta slijedi podnošenje izveštaja o počinjenim krivičnim delima OJT Banjaluka.

Komentari(0)

Loading