STANIVUKOVIĆ SA PORFIRIJEM Banjaluka je uvek tamo gde je naš narod i gde je naša crkva

Završena je ceremonija obieležavanja 140 godina postojanja Sabornog hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Tuzli.

STANIVUKOVIĆ SA PORFIRIJEM Banjaluka je uvek tamo gde je naš narod i gde je naša crkva
Grad Banjaluka

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković je tokom današnjeg boravka u Tuzli razgovarao i sa Njegovom svetosti patrijarhom srpskim g. Porfirijem i tom prilikom mu uručio poklon.

-Banja Luka je uvijek tamo gdje je naš narod, gdje su njegove potrebe i naravno gdje je naša crkva. Ponosan sam što mogu da kažem da se Banja Luka prije godinu dana pridružila inicijativi da se u Tuzli obnovi Saborna crkva Uspenja Presvete Bogorodice, koja je danas obilježila značajan jubilej – 140 godina svog postojanja – poručio je gradonačelnik.

On je rekao da upravo obnavljanjem svetih hramova, obnavljamo i mjesta na kojima se naš narod vijekovima sabira.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

-Banja Luka ima odgovornost ne samo prema samoj sebi i narodu koji tamo živi, već ima odgovornost prema našem narodu ma gdje on bio u Republici Srpskoj i BiH, zato smo kao Grad podržali obnovu Hrama kako ovog u Tuzli, tako i Crkve u Mostaru – rekao je Stanivuković, istakavši da je Grad Banja Luka i prvi grad koji je obezbijedio sredstva za legalizaciju vjerskih objekata.

– Preko 200 vjerskih objekata građenih u periodu vanrednih okolnosti i periodu poslije rata, među kojima su neki objekti bili porušeni pa obnavljani, nema nije legalizovano, a mi ćemo kao Grad snositi troškove postupaka kako bi svaka svetinja dobila legalnost, jer je to način na koji čuvamo identitet naroda – zaključio je on.

U ime Grada Banje Luke obilježavanju su prisustvovali gradonačelnik Draško Stanivuković i saradnik za regionalnu i privrednu saradnju Nebojša Drinić, saopšteno je iz Gradske uprave.

Podsjećamo, u okviru obilježavanja 140 godina postojanja Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Tuzli, Svetu Arhijerejsku liturgiju predvodio je Njegova svetost patrijarh srpski g. Porfirije.

Aloonline.ba

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading