VIŠKOVIĆ ODLUČAN: "Svidjelo se nekom ili ne, RS će dobiti svoju agenciju za lijekove"

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Srpska krenula u osnivanje svoje vlastite agencije za lekove nakon što je Agencija za lekove i medicinska sredstva BiH u jeku pandemije virusa korona zabranila upotrebu kiseonika u zdravstvenom sistemu Srpske.

VIŠKOVIĆ ODLUČAN:  "Svidjelo se nekom ili ne, RS će dobiti svoju agenciju za lijekove"
Printscreen/Youtube

Kako je rekao potez Agencija za lekove i medicinska sredstva BiH je bio atak na zdravlje građana, te ga je upredio sa terorizmom.

"Mi nismo mogli da dozvolimo ono što je tada uradila agencija na nivou BiH i zato smo osnovali svoju. I ići ćemo dalje u realizaciju svih naših akata na tom planu, svidjelo se to nekome ili ne", rekao je Višković.

"Ono što je uradila  Agencije za lijekove BiH bilo je usmjereno na zdravlje naših pacijenata, iako je kasnije dokazano da je kiseonik ispravan", rekao je Višković. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Prema njegovim rečima, kada je Agencije za lijekove BiH zabranila upotrebu kisonika na na Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci bilo je oko 300 pacijenta koji su bili životno ugroženi.

"Mi to nismo mogli dozvoliti i u tom momentu smo tražili produženje rokova da usaglasimo nepravilnosti kako su ih nazvali iz Agencije za lijekove BiH. A onda kažu ljudska greška", rekao je Višković.

Govoreći o formiranju Agencije za lekove i medicinska sredstva Republike Srpske, Željka Cvijanović, presjednica RS, istakla je da tu nema antiustavnog delovanja.

"Ovo je bila iznuđena aktivnost institucija Srpske u vrijeme kada se neko preko Agencije za lijekove BiH obračunavao sa pacijentima i zdravstvenim radnicima. 

Praviti priču o kiseoniku na taj način, dovesti do toga da cijelo stanovništvo bude u panici, dovesti do očaja zdravstvene radnike koji znaju šta treba uraditi, a ne znaju da li smiju ili trebaju da urade, mislim da je nedopustivo", kazala je Cvijanovićeva.

Komentari(0)

Loading