POLOŽENI VENCI KOD SPOMEN KRSTA U BRATUNCU: Služen parastos stradalim Srbima iz Podrinja

Zvaničnici Republike Srpske i Srbije, delegacije i predstavnici organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata položili su danas vence kod Spomen-krsta na groblju u Bratuncu i odali počast za oko 3.267 stradalih Srba u srednjem Podrinju i Birču.

POLOŽENI VENCI KOD SPOMEN KRSTA U BRATUNCU: Služen parastos stradalim Srbima iz Podrinja
Printscreen/Youtube

Venac su položili srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, državni sekretar u Ministarstvu za rad Srbije Miodrag Kapor, delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, delegacija srpskih poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH, delegacije u institucijama Srpske i BiH, načelnici opština regije Birač i grada Zvornika, te opština Gornjeg Podrinja, kao i Jagodine i Nikšića.

Cveće su položile i delegacija Trećeg pešadijskog puka, Boračke organizacije Republike Srpske i više opštinskih boračkih organizacija, logoraša, porodica zarobljenih i nestalih i poginulih boraca i civila, kao i predstavnici nevladinih i međunarodnih organizacija.

Prethodno je NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije kod Spomen-krsta na bratunačkom groblju služio parastos za stradale Srbe.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Obraćanje zvaničnika i umetnički program posvećen stradanju Srba srednjeg Podrinja i Birča predviđen je u 12.00 časova na Trg Miloša Obilića u Bratuncu.

Pomen se daje svim srpskim žrtvama iz srednjeg Podrinja i Birča u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a organizuje se povodom 30 godina od velikog stradanja Srba na Petrovdan 1992. godine u selima oko Srebrenice i Bratunca, kada je ubijeno 69 i zarobljeno 22 vojnika i civila, od kojih niko nije preživeo.

Komentari(0)

Loading