Preko 100.000 mladih prijavilo se za pomoć od 50 evra

Za jednokratnu novčanu pomoć od 50 evra (100 KM) do sada se u Srpskoj prijavilo 106.750 mladih, a na račune onih koji ispunjavaju sve uslove već je isplaćeno ukupno 7.460.500 maraka, rekli su u Ministarstvu finansija Republike Srpske.

Preko 100.000 mladih prijavilo se za pomoć od 50 evra
pixabay

Naglasili su da je novac uplaćen na bankovne račune mladih koji su se registrovali putem aplikacije i koji su prošli proveru Ministarstva unutrašnjih poslova RS, piše Srpskainfo.

- Do sada se za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć od 100 KM prijavilo 106.750 mladih iz Srpske i Brčko Distrikt - rekli su u Ministarstvu finansija i posjetli da je onlajn registracija mladih za ovaj vid pomoći počela 5. jula.

Naglasili su da se mladi za jednokratnu novčanu pomoć mogu prijaviti do 25. jula ove godine i to popunjavanjem aplikacije na linku koji je objavljen na internet stranici Ministarstva finansija RS, gde su navedene i instrukcija za popunjavanje i uslovi koje zainteresovani treba da ispune.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Novac će biti isplaćivan sukcesivno, odmah po završetku provere ličnih podataka u MUP i Brčko Distriktu. Odluka o isplati jednokratne pomoći za mlade je samo deo mera koje je Vlada planirala i koje se realizuju radi poboljšanja ukupnog standarda u Srpskoj – naveli su u resornom ministarstvu.

Jednokratnu novčanu pomoć prijavom na aplikaciju https://inp.vladars.net/ mogu da ostvare mladi sa prebivalištem u Republici Srpskoj ili Brčko Distriktu sa državljanstvom BiH/Republike Srpske, rođeni od 1. jula 1993. do 1. jula 2006. godine. Dakle, reč je o mladima u Srpskoj koji su sa 1. julom ove godine napunili od 16 do 29 godina, prenosi Glas Srpske.

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik ranije je najavio će u septembru za mlade biti doznačen još jedan iznos od 100 KM.

Izvor: Blic

Komentari(0)

Loading