"SVET SE MENJA, SVE IZGLEDNIJE OTCEPLJENJE SRPSKE"!

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik potvrdio je danas da će nastaviti da se bori za odvajanje Republike Srpske od BiH.

"SVET SE MENJA, SVE IZGLEDNIJE OTCEPLJENJE SRPSKE"!
Printscreen/Youtube

On je dodao da nove okolnosti u svetu idu u prilog ostvarenju ovog cilja.

Nezavisnost RS je njegova želja i od nje neće odustati, iako možda neće on biti taj koji će uspeti postizanje tog cilja, rekao je Dodik za RTRS.

"Na meni je da odigram svoju ulogu na tom putu“, rekao je Dodik i dodao da BiH kao država može opstati samo ako je prosperitetna, a pošto nije, sigurno će se raspasti. On smatra da je sada mnogo verovatnije otcepljenje RS nego prethodnih godina, jer se politička arhitektura širom sveta značajno promenila. "Svet više nije isti i treba da gledamo svoje šanse“, rekao je Dodik.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Šta planira?

On je objasnio da upravo iz tog razloga RS neće odustati od implementacije deklaracije koju je entitetski parlament doneo prošle godine i kojom je najavljeno preuzimanje niza ovlašćenja koje BiH sada ima kao država, počev od zdravstva pa do odbrane i bezbednosti, što bi de facto dovelo do odvajanja RS od ustavnog poretka države. Do sada je proglašen samo entitetski zakon o lijekovima čiju je ustavnost ranije ovog meseca osporio Ustavni sud BiH i stavio van snage, a iz RS su najavili da neće poštovati odluku suda. Dodik je rekao da ništa neće zaustaviti njihove planove o otcepljenju, pojasnivši da su samo iz taktičkih razloga, odnosno zbog rata u Ukrajini, privremeno odlučili da prolongiraju njihovu realizaciju. On je ponovo izvređao Bošnjake, tvrdeći da svoj identitet pokušavaju da konsoliduju "na lažnom mitu o genocidu u Srebrenici".

Izvor: INDEX.HR

Komentari(0)

Loading