NEMA KVORUMA ZA MINIMALAC U SRPSKOJ: Nova sednica sledeće nedelje

Sjednica Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srpske, zakazana za danas u Banjaluci, a na kojoj je trebalo da se raspravlja o iznosu minimalne plate, odgođena je jer nema kvoruma za njeno održavanje, potvrdili su iz Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske.

NEMA KVORUMA ZA MINIMALAC U SRPSKOJ: Nova sednica sledeće nedelje
Printscreen/Youtube

Kako su kazali, ova sednica će, najvjerovatnije, biti održana sledeće sedmice, s tim što nije preciziran datum.

Ova sednica je, podsetimo, trebalo da bude održana u prostorijama Republičke uprave za inspekcijske poslove, a sazvao ju je ministar Duško Milunović.

Inače, poslovna zajednica u Republici Srpskoj već danima negoduje zbog namere Vlade Republike Srpske da izađe u susret sindikatu i poveća minimalnu platu, pitajući se koji je to ekonomski parametar na osnovu kojeg se želi podići minimalac.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Kako ističu, u ovom trenutku, nema nijednog opravdanog razloga da minimalna plata bude veća, osim populizma i predstojećih izbora.

Iz Saveza sindikata Republike Srpske tvrde da ih niko o odgađanju sednice nije obavestio, dok ministar Milunović kaže da je sednicu morao odgoditi.

"Obaviješten sam da nam je iz Unije udruženja poslodavaca RS stigao dopis da ne mogu da dođu jer su na godišnjim odmorima", rekao je Milunović.

Komentari(0)

Loading