SPROVEDENA AKCIJA "POLISA": Među uhapšenim doktorica i policajka

Doktorica i policajka uhapšene su u akciji "Polisa", koju je juče sproveo MUP Srpske, a na čijoj meti su bili osumnjičeni da su pronalazili učesnike saobraćajnih nezgoda, nagovarali ih da naknadno lažno prijave da su povređeni, organizovali pregled kod lekara koji je falsifikovao lekarske nalaze, te posredovali kod osiguravajućih društava u naplati nematerijalne štete.

SPROVEDENA AKCIJA "POLISA":  Među uhapšenim doktorica i policajka
Pexels

"U pitanju su Slavica Bojić, za koju se sumnja da je organizator, potom Slavica Perković, zatim Sanja Vidaković, doktorica fizijatar i stalni sudski vještak, te Ana Prodanović, policajka" pijašnjavaju izvori.

Sagovornici medija dodaju da se akcija nastavlja, kako bi se utvrdilo da li ima još osoba koje bi se, uz četiri uhapšene Bijeljinke, mogle povezati sa ovim slučajem.

"Detaljno se provjeravaju svi tragovi da se utvrdi je li još neko u sve ovo umiješao prste", ističu izvori.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Kako dodaju, za sada se sumnja da su Bijeljinke delovale kao organizovana kriminalna grupa, na čijem je čelu bila Slavica Bojić, dok ostale učesnice nisu znale jedna za drugu.

"Sve one su komunicirale sa Bojićevom, prema zasad prikupljenim dokazima", kažu sagovornici.

Sumnja se, dodaju izvori, da je policajka dojavljivala kada bi se desila saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povređenih.

"Onda bi, kako se sumnja, Bojićeva angažovala Perkovićevu, a osobe, koje su učestvovale u nezgodi, iako nisu povrijeđene, preusmjeravane su da idu doktorici Vidaković, koja je radila preglede i davala dokumentaciju da je u nezgodama ipak bilo navodnih povreda", kažu naši izvori.

Sumnja se da je na ovaj način oštećeno više osiguravajućih društava, kako iz BiH, tako i iz Srbije. Reč je, dodaje se, o zasad utvrđenih više od 40 krivičnih dela.

S obzirom da je Prodanovićeva policajac, ona će biti suspendovana i protiv nje će biti podnesen zahtev za sprovođenje unutrašnjeg postupka.

Komentari(0)

Loading