DERVENĆANIN OBLJUBIO MALOLETNICU pa pretio njoj i njenoj sestri

Dervenćanin E.M. (46) osumnjičen je da je obljubio maloletnicu, te da je pretio njoj i njenoj sestri, potvrđeno je medijima Republike Srpske.

DERVENĆANIN OBLJUBIO MALOLETNICU pa pretio njoj i njenoj sestri
Shutterstock

Detalje ovog šokantnog slučaja saopštilo je Okružno javno tužilaštvo Doboj, na čiji je predlog je odlukom Osnovnog suda u Derventi, osumnjičenom određen pritvor.

Kako su naveli iz tužilaštva, osumnjičenog terete za polnu zloupotrebu deteta starijeg od 15 godina, ali i za ugrožavanje sigurnosti.

"Osumnjičenom se na teret stavlja da je krivična djela počinio  u periodu  od 28. februara do 8. avgusta ove godine, na raznim mjestima u Derventi. On je nakon što je upoznao maloljetnicu rođenu 2004. godine i  stekao njeno povjerenje djevojku obljubio više puta prijeteći njoj i  njenoj sestri da ne smiju nikome reći za njihov odnos, iako je znao da je ona maloljetna i da između njih postoji velika nesrazmjera u zrelosti i u uzrastu", naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Dalje se navodi da je osumnjičeni maloletnici upućivao ozbiljne pretnje od aprila pa do 7. avgusta u Derventi.

"Prijetio joj je  će ubiti nju i njoj bliske osobe, ukoliko njena sestra prestane da se viđa sa njim te joj prijetio da će je sresti negdje na putu i ubiti. Te prijetnje su kod maloljetnica prouzrokovale osjećaj straha i ugroženosti za njihov život i život članova njihove porodice", istakli su iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Medijima je potvrđeno da je tužilac  zatražio da osumnjičenom  bude određen pritvor zbog bojazni da će boravkom na slobodi ponoviti krivično delo ili uraditi ono što je zapretio. Pritom je istaknuto da četrdesetšestogodišnjaku preti robija.

"Za polnu zloupotrebu djeteta starijeg od 15 godina može se izreći zatvor od dvije do osam godina", naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Odlučujući o predlogu za pritvor, sudija Osnovnog suda u Derventi prihvatio je kao osnovan predlog tužioca i na mesec dana poslao iza brave E.M.

Avokat osumnjičenog se, kako se dodaje, žalio na ovu sudsku odluku, ali je Osnovni sud u Derventi odbio tu žalbu, jer su se u konkretnom slučaju, kako je naglašeno, stekli uslovi za određivanje pritvora.

Komentari(0)

Loading