VIŠKOVIĆ: U septembru isplata pomoći deci poginulih boraca i višečlanim porodicama

Nezaposlenoj deci poginulih boraca biće u septembru isplaćeno 1.000 KM, rekao je predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

VIŠKOVIĆ: U septembru isplata pomoći deci poginulih boraca i višečlanim porodicama
Printscreen/Youtube/Elta HD

On je rekao da će u septembru početi i isplata mesečne pomoći od 750 KM za porodice sa četvoro i više dece u kojima je jedan od roditelja nezaposlen.

On je naveo da će isplata pomoći za višečlane porodice početi čim se prikupe podaci posredstvom udruženja koja okupljaju porodice sa četvoro i više dece.

"Do kraja godine ova sredstva će biti isplaćivana kao jednokratna pomoć, jer je potrebno izvršiti izmjene nekoliko zakona, što će se raditi narednih mjeseci, nakon konstituisanja novog saziva Narodne skupštine", rekao je Višković za RTRS.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

On je ponovio da je odluka o isplati mesečne pomoći porodicama sa četvoro i više dece, kojih ima oko 1.300, donesena kao jedna od mera pronatalitetne politike u Republici Srpskoj.

"Republika Srpska je stabilna, likvidna i činjenica je da imamo dobru finansijsku poziciju i da možemo sve ovo finansirati", naglasio je Višković.

On je rekao da nije isključena mogućnost da novčana pomoć bude uvedena i za porodice sa troje dece u kojima je jedan od roditelja nezaposlen.

Govoreći o inflaciji, Višković je naveo da je Vlada Srpske kod kreiranja budžeta predvidjela inflatorna kretanja u ovoj godini, te da je adekvatno reagovala, između ostalog, i povećanjem plata i penzija.

On je podsetio da je Vlada izdvojila sredstva i za isplatu pomoći mladima, penzionerima i boračkim kategorijama.

Premijer je istakao da Republika Srpska beleži rast prihoda od poreza.

"Ta sredstva od rasta prihoda vratili smo našim građanima", rekao je Višković i dodao da Srpska beleži rekordan broj zaposlenih i veću prosečnu platu u odnosu na Federaciju BiH.

Komentari(0)

Loading