Uhapšeni trojac povezan sa ubistvom načelnika Bašića predat Tužilaštvu BiH

Dejan Jurišić, Haris Gredelj i Bojan Dejanović koji su uhapšeni juče u Prijedoru, predati su Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Uhapšeni trojac povezan sa ubistvom načelnika Bašića predat Tužilaštvu BiH
aloonline.ba

Pomenuti trojac se dovodi u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom koju je predvodio Dalibor Railić Dugi, uhapšen zbog sumnje da je naručio ubistvo Radenka Bašića, načelnika prijedorske kriminalističke policije.

Podsećamo, Jurišić je pripadnik Policijske uprave Prijedor, a Dejanović Railićev kum.

Ovo je nastavak aktivnosti u vezi sa njegovom organizovanom kriminalnom grupom, izjavio je za ATV Siniša Kostrešević, direktor Policije Republike Srpske.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Dalibor Railić Dugi

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Samo mesec dana pre ubistva Radenka Bašića, Railić je osuđen na šest meseci zatvora zbog brutalne tuče. Policiji je poznat po činjenju više krivičnih dela. Ranije je bio osuđen i na 32 meseca zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanina Nikole Vučkovića.

Dejan Jurišić

Policijski inspektor iz Prijedora Dejan Jurišić, koji je  uhapšen danas, informacije iz istraga o trgovini drogom i drugim slučajevima odavao je Daliboru Railiću Dugom, koga terete za organizovani kriminal i naručivanje ubistva načelnika kriminalističke policije Policijske uprave (PU) Prijedor Radenka Bašića, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Suspenzija

Iz MUP-a su, navodeći inicijale, kazali da će Dejan Jurišić biti suspendovan.

– Protiv policijskog službenika PU Prijedor D. J. biće pokrenut unutrašnji postupak – navode iz MUP-a. Jurišić je radio kao inspektor za narkotike u Odjeljenju za organizovani kriminal PU Prijedor, a kasnije je prebačen u Policijsku stanicu Prijedor 2.

aloonline.ba

Izvor: aloonline.ba

Komentari(0)

Loading