OSUMNJIČEN ZA LAŽNU PRIJAVU KRAĐE: Policija "ukradenu" torbicu sa novcem pronašla kod "oštećenog"

Danijel G. (39) iz Laktaša osumnjičen je da je lažno prijavio da mu je iz automobila u Prijedoru ukradeno 48.600 marka, potvrđeno je za medije Srpske.

OSUMNJIČEN ZA LAŽNU PRIJAVU KRAĐE: Policija "ukradenu" torbicu sa novcem pronašla kod "oštećenog"
EPA

Kako saznjemo, on je pre tri dana policiji prijavio da mu je tokom noći iz automobila koji je bio parkiran u dvorišu dok je boravio kod prijatelja, ukradena torbica sa pomenutom količinom novca i dokumentima.

Izvor blizak istrazi rekao je da je policija kod njega pronašla torbicu i dokumenete za koje je prijavio da su ukradeni, ali i 28.000 KM, te se sumnja da nije ni imao količinu novca koju je je prijavio kao ukradenu.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Prijedor juče su izvršili kriminalističku obradu lica D.G. iz Laktaša zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo lažno prijavljivanje krivičnog dela.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Policijskoj upravi Prijedor 06.09.2022. godine obratio se D.G. iz Laktaša i prijavio da je u toku noći 05/06.09.2022. godine iz njegovog vozila marke BMW koje je bilo parkirano u ulici Prote Mateje Nenadovića u Prijedoru otuđena torbica u kojoj se nalazio novac u iznosu od 48.600,00 KM i lični dokumenti, čime je počinjeno krivično delo teška krađa", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je radeći na rasvetljavanju prijavljenog krivičnog dela, kriminalističkom obradom utvrđeno da je D.G. lažno prijavio da mu je izvršenjem krivičnog dela otuđen novac, iako je znao da se torbica sa ličnim dokumentima i novcem u manjem iznosu od prijavljenog nije nalazila u vozilu.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštavu Prijedor protiv D.G. biće dostavljen izveštaj za počinjeno krivično delo.

Komentari(0)

Loading