SVE ŠTO SRBIJA ULAŽE U BIH, BOŠNJAČKI I HRVATSKI PREDSTAVNICI BLOKIRAJU: Mitrović pohvalio Vučićevo zalaganje za narod PREKO DRINE

"Sporazum o hidrotehničkim i bagerskim radovima na ušću Drine u Savu izuzetno značajan za uređenje plovnog puta rijeke Save, ali i izražava žaljenje što za neke ključne projekte za Republiku Srpsku, BiH i Srbiju nema razumijevanja kod bošnjačkog i hrvatskog naroda", rekao je ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara Vojin Mitrović.

SVE ŠTO SRBIJA ULAŽE U BIH, BOŠNJAČKI I HRVATSKI PREDSTAVNICI BLOKIRAJU: Mitrović pohvalio Vučićevo zalaganje za narod PREKO DRINE
Printscreen/Youtube/Javno preduzeće Putevi Srbije

Mitrović je, nakon potpisivanja ovog sporazuma sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislavom Momirovićem u Beogradu u Vladi Srbije, na pres konferenciji izrazio zadovoljstvo, navodeći da se u Vladi Srbije oseća kao "svoj na svome".


On je napomenuo da se taj plovni put nalazi na početku teritorije BiH, odnosno Republike Srpske, te podsetio da su i u prethodnom periodu potpisani određeni sporazumi, ali da, nažalost, nema razumevanja u Savetu ministara od bošnjačkog i hrvatskog naroda, jer ima još par projekata koji su bitni i ključni, kako za Srpsku, BiH, tako i za Srbiju.

Mitrović je napomenuo da je pre 10 dana Saet ministara odbio verifikaciju zaključka Predsedništva BiH, koji se odnosio na istočnu gasnu konekciju između Srbije i Republike Srpske, što nisu podržali predstavnici hrvatskog naroda, dok bošnjački jesu.

"To je nešto što se vrlo često događa", rekao je Mitrović, te pomenuo i projekat "Aerodrom Trebinje", za koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obezbedio sredstva, ali da se ponovo pojavio problem na Savetu ministara, a kasnije i u Predsedništvu BiH.

Mitrović je rekao da trenutno u Predsedništvu BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović ne žele da stave tu tačku na dnevni red i jednostavno to žele blokirati.

"Da budemo iskreni, sve ono što Srbija ulaže na nivou BiH, bošnjački ili hrvatski predstavnici žele blokirati", rekao je Mitrović i podsetio da je Srbija u prethodnom periodu pokazala da vodi računa o svojim Srbima preko reke Drine, što je pokazala i sufinansiranjem autoputa Beograd-Banjaluka sa oko 100 miliona evra.

On je istakao da ova pomoć Srpskoj izuzetno znači i veoma je bitno za povezivanje Beograda sa Banjalukom, odnosno Beograda sa Sarajevom i Sarajeva prema Beogradu.

Mitrović je izrazio nadu da će i u narednom periodu srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je uvek bio u službi srpskog naroda preko reke Drine, nastaviti ovu saradnju i da će u budućem periodu isto tako postojati podrška za razne projekte od Vučića i Vlade Srbije.

Komentari(0)

Loading