TRAŽILI GA 7 MESECI: Uhapšen zbog pretnji na FB

Pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad danas su uhapsili M.D. iz Banjaluke zbog sumnje da je na Fejsbuku pravio lažne profile i pretio muškarcu iz Mrkonjić Grada.

TRAŽILI GA 7 MESECI: Uhapšen zbog pretnji na FB
Shutterstock

 

Oštećeni je 23. februara, prijavio policiji da mu nepoznata osoba, u periodu od februara 2021. godine, pa do prijave, putem društvene mreže Fejsbuk sa više lažnih profila na njegov nalog upućivao poruke pretećeg sadržaja.

– Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad na osnovu operativnog rada na terenu i prikupljenih informacija došli su do saznanja da je osumnjičeni za navedeno krivično delo M.D. iz Banjaluke, te su na osnovu naredbe Osnovnog suda Mrkonjić Grad, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, u ulici Karađorđevića, izvršili pretres kuće koju koristi osumnjičeni – rekla je portparol PU Mrkonjić Grad Božana Vulin.

Prilikom pretresa pronađena su i privremeno oduzeta tri računara, dva mobilna telefona i jedan modem. Oduzeti predmeti će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obavešten je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade pusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izveštaj za krivično delo „Ugrožavanje sigurnosti“.

Izvor: blic

Komentari(0)

Loading