POLICAJAC SA APLIKACIJE SKAJ: Odavao tajne kriminalcima za 1.000 evra

Postupajući tužilac Tužilaštva BiH, nakon ispitivanja, uputio je predlog pritvora za osumnjičenog Fahrudina Gačanović, rođenog 1979. godine, zaposlen kao policijski službenik DKPT BiH, ranije zaposlenik SIPA BiH.

POLICAJAC SA APLIKACIJE SKAJ: Odavao tajne kriminalcima za 1.000 evra
Shutterstock

Gačanović je pod istragom i osumnjičen je za koruptivno delovanje i primanje dara ili drugih oblika koristi, od više osoba iz kriminogenih struktura, sa kojima je održavao aktivnu komunikaciju korištenjem Skaj aplikacije, kao i dogovarao dostavljanje kriminogenim osobama različitih informacija sa oznakom tajnosti iz operacija policijskih agencija, za novčane naknade u iznosima do 1.000 evra.

– Na navedeni način, osumnjičeni je za sebe ostvarivao veliku nezakonitu imovinsku korist, a nanosio štetu predmetima u borbi protiv teških oblika organizovanog kriminala, a takođe ugrožavao bezbednost pravosudnih i policijskih službenika koji rade na predmetima borbe protiv organizovanog kriminala – navode iz Tužilaštva BiH.

Istraga se odnosi na krivična dela primanja dara ili drugog oblika koristi. Mera pritvora predložena zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti uticaj na svedoke ili saučesnike, kao i počiniti novo krivično delo ili dovršiti započeto.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

U odnosu na drugog osumnjičenog koji je uhapšen po nalogu Tužilaštva BiH u okviru drugog predmeta, osumnjičeni će biti ispitan u popodnevnim satima nakon čega će biti doneta tužilačka odluka o predlogu pritvora.

Podsetimo, Fahrudin Gačanović i Admir Arnautović uhapšeni su preksinoć u Sarajevu zbog sumnje na organizovani kriminal, a potom su predati Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Admir Arnautović (1980. godište) i Adnan Maglić (1985. godište) sumnjiče se da su neovlašteno trgovali opojnim drogama, a Gačanović je uhapšen zbog sumnje na krivično delo “povreda tajnosti postupka” u vreme dok je radio u SIPA.

 

Izvor: Srpskainfo

Komentari(0)

Loading