NOVOVIĆ OPET KOD TUŽIOCA: Pretres kancelarija Republičke uprave civilne zaštite

Policijski inspektori jutros pretresaju kancelarije Republičke uprave civilne zaštite u Banjaluci, nakon što je vršilac dužnosti direktora ove uprave Milan Novitović juče uhapšen posle ispitivanja u Republičkom javnom tužilaštvu.

NOVOVIĆ OPET KOD TUŽIOCA: Pretres kancelarija Republičke uprave civilne zaštite
Printscreen/Youtube

Dok istražioci, u potrazi za dokazima, pretresaju banjalučko Područno odelenje ove uprave, ispred su dva policajca koji obezbeđuju ovaj proces.

Novitović je osumnjičen da je nelegalno zaposlio  nekadašnjeg direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislava Zeljkovića, partijskog kolegu iz Ujedinjene Srpske.

Zeljković  je ranije hapšen, a potom i optužen za malverzacije pri nabavci medicinske opreme za potrebe Instituta za javno zdravstvo  tokom pandemije.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Novitović, koji je osumnjičen za krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, u poslepodnevnim časovima trebalo bi da bude ponovo sproveden u Republičko javno tužilaštvo, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.
Portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić rekla je da policija još uvek pretresa više lokacija radi prikupljanja dokaza u ovom slučaju.

"Novitović je juče, nakon što je saslušan u Tužilaštvu, sproveden u policiju u kojoj može biti zadržan 24 časa. Tužilac će ga ponovo ispitati, nakon čega će biti odlučeno da li će biti zatražen pritvor" rekla je Tojagićeva.

Novitovića su juče uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač juče je rekao da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske po rešenju Okružnog suda u Banjaluci pretresa objekte i vozila u vlasništvu Novitovića, kao i službene prostorijea.

Komentari(0)

Loading