(FOTO)"VIHOR" U PUNOM SMISLU TE REČI: Tehnički remont Bratunac predstavio novo borbeno vozilo

Kompanija Tehnički remont iz Bratunca danas je u fabričkom krugu predstavila novo, savremeno opremljeno lako borbeno vozilo "Vihor", sa ugrađenom najmodernijom svetskom tehnologijom.

(FOTO)"VIHOR" U PUNOM SMISLU TE REČI: Tehnički remont Bratunac predstavio novo borbeno vozilo
foto: srna
foto: srna
 

Svečanom činu prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministar privrede i preduzetništva Srpske Vjekoslav Petričević, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministar Staša Košarac, zamenik ministra odbrane u Savetu ministara Mirko Okolić, predstavnici Ministarstva bezbednosti u Savetu ministara, delegacija Ministarstva odbrane Namibije, te poslovni partneri i radnici.

Vlasnik ove kompanije Slaven Ristić rekao je da je vozilo “vihor” rezultat kontinuiranog rada, investiranja, stručnosti i praćenja savremenih svetskih dostignuća u ovoj oblasti.

“Sve je urađeno radi bolje bezbjednosti Republike Srpske i opremanja njenih policijskih snaga. Vozilo je nastalo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova čija je to bila ideja, a mi smo je realizovali”, naveo je Ristić.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ristić je istakao da je reč o lakom, veoma brzom taktičkom vozilu sa izuzetnim manevarskim osobinama.

Šef projektnog Biroa Tehničkog remonta Jadranko Stanimirović rekao je Srni da je “vihor” opremljen najsavremenijom svetskom tehnologijom, da ima motor najnovije klase, raspolaže sa prostorom za petočlanu posadu i odgovara najvećim zahtevima.

“Lako taktičko vozilo `vihor` je nosivosti ispod osam tona i može korstiti za vojne i policijske specijalne namjene, motor je `volvo`, jačine 350 konjskih snaga, vozilo je balistički zaštićeno i izuzetnih ubrzanja u svakoj brzini”, naveo je Stanimirović.

Komentari(0)

Loading