OSUMNJIČENI ZA PRANJE NOVCA: Kupovali nekretnone i skupocene automobile

Protiv Petra Dukića koji je "pao" u akciji "Transporter" te njegove supruge Jelene Dukić i Aleksandra Nikolića Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnela je izveštaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo pranje novca, potvrđeno je "Glasu Srpske"

OSUMNJIČENI ZA PRANJE NOVCA: Kupovali nekretnone i skupocene automobile
Shutterstock

Iz MUP-a RS je, navodeći inicijale,  saopšteno da se pomenuti sumnjiče da su novac pribavljen izvršenjem krivičnih dela, odnosno novac koji je poticao od kriminalne aktivnosti koristili u privrednom ili drugom poslovanju i raspolagali sa istim.

"Prvoosumnjičeni  kupovao je nekretnine u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, kao i više skupocjenih motornih vozila ukupne vrijednosti 3.807.949 KM, drugoosumnjičena je izvršila kupovinu nekretnina u Banjaluci i Istočnom Sarajevu i vozila čija je vrijednost 520.252 KM, a trećeosumnjičeni izvršio kupovinu nekretnina u Istočnom Sarajevu i  vozila putem osnivanja privrednog društva čija je ukupna vrijednost 559.440 KM", saopštila je policija.

Dukić je uhapšen u akciji "Transporter" u kojoj je zaplenjeno 303 kilograma marihuane i koja je otkrivena u kombiju koji je on koristio. Osumnjičen je za organizovani kriminal i trgovinu droge.

Kao vođa grupe koja je razbijena u akciji je  označen  Bojan Cvijetić, nekadašnji savetnik u Ministarstvu bezbednosti BiH, kod koga su u pretresu pronađeni poverljivi dokumenti Obaveštajno bezbednosne agencije.

Komentari(0)

Loading