DOBITNIK LOTO PREMIJE NIJE DOŠAO PO 3 MILIONA EVRA?! Evo šta će biti sa nagradom ako se uskoro ne pojavi

Vlasnik srećke koja je uplaćena u Banjaluci, a čiji su brojevi izvučeni na loto plus premiji u vrednosti od 3,2 miliona evra još se nije javio u prostorije Lutrije Republike Srpske!

DOBITNIK LOTO PREMIJE NIJE DOŠAO PO 3 MILIONA EVRA?! Evo šta će biti sa nagradom ako se uskoro ne pojavi
Foto: Printscreen Prva TV

Goran Šaula, direktor Lutrije Republike Srpske, navodi da postoji rok od dva meseca nakon izvlačenja u kome se dobitnik mora javiti radi preuzimanja nagrade.

- Kad se javi i utvrdi njegov identitet tačno se zna dalji postupak. Obaveza uplate poreza na dobitak nastaje u momentu isplate dobitka igraču. Dok se igrač ne javi u propisanom roku, mi nemamo nikakvu obavezu, niti saznanje šta ćemo sa porezom na dobitak - rekao je Šaula.

Prema njegovim rečima, ukoliko se dobitnik ne javi u datom roku, predviđeni iznos ide u fond neisplaćenih dobitaka na osnovu propisima o igrama na sreću.

- Kad nema isplate dobitka nema ni isplate poreza. Imamo mnogo vrsta dobitaka, kako većih, tako i manjih, a dešava se nekada da se neko od dobitnika ne javi. Ukoliko se za veći dobitak niko ne javi onda se postupa po Zakonu sa tim dobitkom. Ovo nije tako retka pojava, ali još ne možemo ništa govoriti oko ovog dobitka jer je prošlo tek pola zakonskog vremena i dobitnik ima još mesec dana vremena da se javi i preuzme dobitak - pojasnio je Šaula.

Loto plus premija, podsetimo, izvučena je polovinom septembra, a vlasnik ili vlasnica je srećku kupio ili kupila u Banjaluci.

Dobitna kombinacija je iznosila oko 3,2 miliona evra, a dobitni brojevi su bili 7, 25, 16, 24, 19, 18, 10.

Iz banjalučke Gradske uprave su već rekli da će tražiti da im se isplati porez od dobitka i to oko dva miliona KM.

 

Izvor: Nezavisne

Komentari(3)

Loading
Xx

18.10.2022 21:00

Haha kakvi reketasi od institucija, traze porez 30% na dobitak? Sramotaa bre, lesinari

vojvođanin

19.10.2022 17:16

Koje spinovanje glupog srbijanskog naroda (osim vojvođana) koji stvarno misli da se "sedmica" u SRB isplaćuje! NIJEDNA SEDMICA DO SADA NIJE ISPLAĆENA U SRBIJI. Ova u Banjaluci će otići za novembarsko povećanje penzija. LAŽOVČINE BEZOBRAZNE.

Natasa Jovanovic

19.10.2022 23:23

Da li vi stvarno mislite da smo retardirani