"ALEKSANDAR JE PSIHIČKI ZDRAVA OSOBA" Detalji suđenja momku koji je na svadbi zario nož u oko gostu

Optuženi Aleksandar Miletić (28) iz Banjaluke u vreme napada na vojnika OS BiH Sinišu Blagojevića, kojem je na svadbi zabio nož u oko, bio je u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne bitno, izjavio je u banjalučkom Okružnom sudu veštak psihijatrijske struke Slobodan Stanković.

"ALEKSANDAR JE PSIHIČKI ZDRAVA OSOBA" Detalji suđenja momku koji je na svadbi zario nož u oko gostu
Printscreen/Youtube

Za pokušaj ubistva Blagojevića optužen je Aleksandar Miletić dok su njegov brat Anđelo Miletić (24) i prijatelj Strahinja Arambašić (28) optuženi za nanošenje teških povreda vojniku koga su tukli šakama i nogama.

Veštak Stanković kojeg je angažovala odbrana, istakao je tokom iznošenja nalaza i mišljenja da je Aleksandar Miletić fizički i psihički zdrava osoba, te da je u vreme krivičnog dela bio u stanju afketa jakog i srednjeg intenziteta.

Dodao je i da je u ovom slučaju na osnovu izjave Aleksandra utvrdio i da je postojao i doprinos žrtve svemu onome što se desilo.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Svedok odbrane Srđan Miletić u sudnici je rekao da Aleksandar na svadbi nije nikome pretio, niti je kobnog momenta nosio nož.

– Metež je nastao nakon što se jedna od devojaka koja sedila za stolom sa Miletićima i Arambašićem požalila da joj neki momci dobacuju. Aleksandar je ustao i okrenuo se prema stolu momaka i rekao: “Šta gledaš k’o da nikad nisi vidio žensko” i potom seo. Nakon toga prišao je neki čovek, kasnije sam čuo da je stari svat, koji je nešto govorio Aleksandru i stavio ruku na njegovo rame, on je sklonio. Nije ga udario – rekao je svedok Miletić i dodao da su se nakon nekog vremena Aleksandar i Strahinja zatrčali prema stolu, gde su bili neki momci i nastao je metež.

Tužilac Tanja Mrđa izjavila je da je svedok u istrazi rekao drugačije, te je u sudnici pročitala njegovu izjavu koju je dao kao svedok u policiji.

Svedok je tada između ostalog, rekao da je Aleksandar kobne večeri govorio “Šta mi gledaš devojku, je.. te usta. Jesi pedofil. Hoćeš da se bijemo”, a nakon toga je kreknuo ka tim momcima s nožem u ruci.

Svedok Miletić je izjavio da ta izjava nije tačna i da tako nije izjavio.

Izvor: srpska info

Komentari(0)

Loading