POLICIJA SRPSKE OBELEŽILA KRSNU SLAVU: Zvaničnici otvorili objekte u centru za obuku

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske proslavlja je danas krsnu slavu - Svetog arhangela Mihaila.

POLICIJA SRPSKE OBELEŽILA KRSNU SLAVU: Zvaničnici otvorili objekte u centru za obuku
Printscreen/Youtube/Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske

Tim povodom otvoren je novoizgrađeni objekat Policijske akademije i objekat Centra za obuku, koji je sagrađen za potrebe Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije.

Policijska akademija sastoji se od dva odvojena objekta, i to nastavne zgrade i internata sa amfiteatrom. Objekat nastavne zgrade ima četiri kabineta kapaciteta po 30 mesta, konferencijsku salu kapaciteta 50 mesta, biblioteku sa čitaonicom, devet učionica i kancelarije za nastavno osoblje.

Ukupan kapacitet internata je 125 soba sa 500 kreveta. Sobe su raspoređene u dva krila na četiri etaže. Svaka soba ima kupatilo i opremljene su za smeštaj četiri kadeta. Amfiteatar je smešten u centralnom delu objekta internata i kapaciteta je 500 stolica. Opremljen je sa potrebnim nastavnim sredstvima i učilima neophodnim za izvođenje nastave.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Otvoren je i objekat Centra za obuku, prvenstveno namenjen za smeštaj pripadnika Žandarmerije i SAJ-a za vreme pohađanja obuka u Centru za obuku.

Prethodno su potpisani ugovori sa kadetima 25. klase Policijske akademije osnovne policijske obuke i 11. klase za Specijalnu anititerorističku jedinicu.

Svečanostima obiežavanja krsne slave MUP-a Republike Srpske prisustvuju predsednik Republike Milorad Dodik, srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Nenad Stevandić i predsednik Vlade Srpske Radovan Višković.

Raport Dodiku predao je komandir Počasne jedinice MUP-a Republike Srpske Vitomir Petričević.

 

Komentari(0)

Loading