DODIK ODGOVORIO NA KOMŠIĆEVU PROVOKACIJU: "Muslimani su ga podmetnuli da glumi lažnog Hrvata"

"Zanimljivo je da je Željko Komšić za prvu neslužbenu posjetu u inostranstvu izabrao Banjaluku", rekao je Milorad Dodik, novoizabrani predsednik Republike Srpske.

DODIK ODGOVORIO NA KOMŠIĆEVU PROVOKACIJU: "Muslimani su ga podmetnuli da glumi lažnog Hrvata"
Printscreen/Youtube/FACE HD TV

“To je najobičniji provokator i folirant, koji nema šta da traži u Banjaluci. Bolje da je otišao u Livno, umjesto što nas provocira i vrijeđa. Muslimani su ga podmetnuli u Predsjedništvo da tamo glumi lažnog Hrvata i pravi samo štetu. Za ove četiri godine mogao sam se uvjeriti da je duboko ostrašćen u svojoj mržnji prema svemu što je srpsko i hrvatsko i da je obična štetočina, koja svojim pristupom najviše doprinosi raspadu Bosne”, napisao je Dodik na Tviteru.

On je dodao da BiH ne može uspeti na provokacijama Komšića i, kako je rekao, “sličnih koji se danas okupljaju po Banjaluci obilježavajući nepostojeći praznik”

Dogovor unutar BiH

“Jedini način da se produži opstanak BiH je da se poštuje unutrašnji dogovor tri konstitutivna naroda i da se uvažavaju njihovi stavovi. Ne postoji nikakvo ljepilo intervencija međunarodnog faktora koje će sastaviti i zalijepiti raspalu Bosnu dok se narodi u njoj ne dogovore i to svi moraju da shvate”, navodi se u objavi.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Takođe, ističe da to nepoštovanje stranaca vidimo i danas, dok, kako kaže, šalju licemerne čestitke za nepostojeći dan, iako dobro znaju da ova zemlja nema zakon o praznicima.

“Takav njihov pristup drži ovu BiH zarobljenom i doprinosi da je svakim danom ima sve manje. U takvim okolnostima, jedina trajna i sigurna činjenica je Republika Srpska, koja je budućnost, a upitno je da li će u toj budućnosti biti BiH”, zaključio je Dodik.

Na banjalučkom velesajmu s početkom u 19 sati u petak biće održana svečana akademija povodom 25. novembra, koji se u FBiH obeležava kao Dan državnosti BiH i godišnjice ZAVNOBIH-a.

Svečanost, kao i prošle godine, organizuje potpredsednik SDP BiH Vojin Mijatović.

Dolazak u Banaluku najavio je predsednik Demokratske fronte Željko Komšić, koji će se kao član Predsedništva BiH obratiti na akademiji, i predsednik SDP BiH Nermin Nikšić.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading