KO ĆE MOJU ČESNICU LOMITI? Bolna ispovest majke mladića koji se ubio zbog maltretiranja

Stravična vest stigla je pre oko mesec dana iz Republike Srpske kada se mladić po imenu Goran Karanović, koji je godinama pomagao, lečio i udomljavao napuštene pse, obesio se nakon što je trpeo maltretiranje komšiluka zbog toga što im je, kako su istakli, smetalo lajanje odbačenih životinja.

KO ĆE MOJU ČESNICU LOMITI? Bolna ispovest majke mladića koji se ubio zbog maltretiranja
Printscreen/Facebook

On je životinje čuvao u svom dvorištu na selu, prve komšije nisu jako blizu njemu, životinje nisu stvarale problem, a najviše je celokupna situacija smetala komšiji iz Austrije koji je ovde dolazio dva puta godišnje, i koji je od njega podosta udaljen – rekli su nakon jezive tragedije, što je za Novo vikend jutro kod voditeljke Jovane Jeremić potvrdila i majka nastradalog dečka.

Zoja Karanović kaže da je sve počelo pre tri meseca, kada su komšije podigle hajku protiv njenog sina.

- Bio je u manastiru, na molitvi, molio se za nas, nije bio tu. Nama je onda dolazila komunalna policija iz dana u dan, onda se umešala mesna zajednica, gde je tražena peticija protiv mog Gorana... Držali smo 53 pasa u boksovima, i oko 20 mačaka. On ih je hranio, povređene lečio, bio je član udružena. Jedan pas je udomljen u derventi, učio ga je da prohoda... - rekla je majka nesrećnog mladića.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Komšijama nije smetalo ništa, a pre tri dana sam čula da su hteli da oduzmu našu zemlju, a kada to nisu mogli, udarili su na naše dete i pse, koje im ništa nije smetalo, hteli su samo da sruše porodicu, rekla je.

- Ko će moju česnicu lomiti, zdravicu zdraviti? - pitala je Zoja komšije.

Bio je pun života, vredan, išao je uvek korak ispred sredine u kojoj živi, rekla je majka na ivici suza, dodajući da je svih 5 godina, koliko se bavio udomljavanjem bila uz njega.

- Otkucali su mu rešenje da može na našem imanju da ima dva psa i dve mačke, i to ga je pogodilo. Mi živimo na kraju sela, nikome nismo smetali, nikoga naš pas nije napao. Psi su nekad lajali, ali samo kada dođu tuđi kod nas u dvorištu - rekla je ona.

Kako kaže, pas koji je za komšije koje su njenog sina prijavile, sada lutalica, a nekada je taj isti pas čuvao švercovane stvari za iste.

- Sve ću da tužim, goniću ih do Strazbura! Otvorićemo i azil za pse, koji će se nazvati po Goranu. Moja ćerka i ja ćemo mom sinu da ispunimo želju, to je oduvek hteo. Hteo je i da upiše policijsku akademiju - navela je majka.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

Izvor: Pink

Komentari(0)

Loading