DETALJI AKCIJE VAGABUNDO: Pala opasna grupa, pripremali njegovo ubistvo!

Po naredbi Suda BiH, a u saradnji i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, istražioci Sektora kriminalističke policije i Specijalne policijske jedinice Uprave policije KS su danas na području Kantona Sarajevo proveli akciju kodnog naziva "Vagabundo".

DETALJI AKCIJE VAGABUNDO: Pala opasna grupa, pripremali njegovo ubistvo!
Shutterstock

Izvršeni su pretresi objekata i motornih vozila koje koriste osobe E.S. i N.H., pri čemu su pronađeni predmeti izvšenja krivičnih dela.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela “organizovani kriminal” u vezi sa krivičnim djelima “neovlašteni promet opojnim drogama” i “neovlašteni promet oružja, vojne opreme te proizvodima dvojne namjene”, uhapšeni su E.S., rođen 1972. godine u Prijepolju, nastanjen u Sarajevu i N.H., rođen 1984. godine u Bijelom Polju, državljanin Crne Gore.

Predati su u prostorije za zadržavanje MUP Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Takođe, u sklopu navedene akcije, imajući u vidu da je u njenoj realizaciji učestvovalo više policijskih agencija, policijski službenici FUP su na području Bihaća, Zenice i Zavidovića uhapsili tri osobe, prenosi Klix.

Navedena kriminalna grupa je, između ostalih krivičnih djela, pripremala i izvršenje krivičnog djela ubistva pripadnika FUP, saopšteno je iz MUP KS.

Izvor: Srpskainfo

Tagovi:

Komentari(0)

Loading