"SKY" I "ANOM" DOVELI DO NOVIH HAPŠENJA: Novac od šverca drogom trošili na nekretnine i skupa vozila

Šest osoba osoba uhapšeno je u akciji policije u Sokocu zbog sumnje da su duže vreme krijumčarili veće količine droge, a zarađen novac trošili za kupovinu nekretnina i skupocjenih vozila kako bi prikrili njegovo poreklo, potvrđeno je „Glasu Srpske”.

"SKY" I "ANOM" DOVELI DO NOVIH HAPŠENJA: Novac od šverca drogom trošili na nekretnine i skupa vozila
Printscreen/Youtube

Nezvanično saznajemo da je istragom obuhvaćen Ognjen Orašanin, koji je od ranije poznat po krivičnim delima, kao i navodno neki njegovi saradnici.

Policija je tokom akcije zaplenila „jaguar“ i „folksvagen“, a  akciju su izveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova  (MUP) Republike Srpske.

Sve aktivnosti se  sprovode na osnovu naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je akcija usmerena na suzbijanje organizovanog kriminala u vezi sa neovlašćenim međunarodnim prometom droga. 

"Uhapšeno je više lica koje sumnjičimo da  su, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, duži vremenski period krijumčarili veće količine droga i sticali nezakonitu imovinsku korist koju su, između ostalog, trošili za kupovinu nekretnina i skupocjenih vozila", navodi se u  između ostalog u saopštenju tužilaštva.

Ističe se da su pomenute aktivnosti nastavak  operacija u predmetima sa dokazima iz dešifrovanih aplikacija „Skaj“ i „Anom“.

"Osumnjičeni su pod istragom zbog organizovanog kriminala -  neovlašćenog prometa drogama, oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne namjene, kao i pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela i krivično djelo pranje novca. Osumnjičeni će biti ispitani u zakonskom roku, nakon čega će postupajući tužilac odlučiti o daljim aktivnostima", navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Orašanin je u nekoliko navrata hapšen zbog droge, a u oktobru 2020. godine bio je priveden zbog sumnje da je brutalno prebio M.B. u Istočnom Sarajevu. Takođe u tom periodu je Orašaninu pod automobil podmetnuta bomba, ali se nije aktivirala, jer je na vreme uočena i deaktivirana.

Izvor: region.alo

Komentari(0)

Loading