ŠTO NAS VIŠE PRITISKAJU, MI SLAVIMO GRANDIOZNIJE Dodik odgovorio Šmitu: "Neizvesna je njegova budućnost na toj funkciji bez tog legitimiteta"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je poručio da su sve izjave Kristijana Šmita, koji u Srpskoj nije priznat kao visoki predstavnik, uključujući i one o proslavi Dana Republike - 9. januara, irelevantne i ne odnose se na Republiku Srpsku.

ŠTO NAS VIŠE PRITISKAJU, MI SLAVIMO GRANDIOZNIJE Dodik odgovorio Šmitu: "Neizvesna je njegova budućnost na toj funkciji bez tog legitimiteta"
Printscreen/Youtube/TOK TV

Republika Srpska ne priznaje Šmita za visokog predstavnika jer nije imenovan u skladu sa procedurom u Savetu bezbednosti UN.

Dodik je u izjavi za banjalučki Glas Srpske ponovio da je Šmit nelegalni visoki predstavnik.

Šmit je u jučerašnjem intervjuu sarajevskom Oslobođenju rekao da naredne godine neće biti obeležavanja 9. januara, Dana Republike Srpske na dosadašnji način. Predsednik NSRS Nenad Stevandić rekao je da je Srpska više zainteresovana za budućnost u BiH, nego Šmit koji nema legalitet Saveta bezbjednosti UN, te poručio da Srpska što su veći pritisci sve grandioznije slavi Dan Republike.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Neizvesna je njegova budućnost na toj funkciji bez tog legitimiteta. Što se tiče pritisaka i stvaranja loše atmosfere o 9. januaru, valjda su svi shvatili da mi, što su veći pritisci na Republiku Srpsku, slavimo sve grandioznije", rekao je Stevandić za Glas Srpske.

On je ponovio da će se uvek slaviti.

"Uvek će biti prijema, svečanih akademija, defilea, dodele odlikovanja. Niko, osim nas, na to ne može uticati", rekao je Stevandić. Savetnik predsednika Republike Srpske Radovan Kovačević je za banjalučki portal srpskainfo komentarisao izjavu Šmita i poručio da će o proslavi Dana Republike Srpske, 9. januara, odlučivati isključivo institucije Srpske, a ne, kako je kazao, "bilo koji Šmit ili Štrumpf". "To treba da bude svima potpuno jasno", naveo je Kovačević i dodao da kada je reč o Šmitovoj izjavi o porukama mira i pomirenja, kaže, da to razume kao da je Šmit pozdravio način na koji je proslavljen Dan Republike sa koga su poslate poruke pomirenja i razumevanja iz Srpske prema BiH, regionu i svetu.

Izvor: Tanjug

Komentari(0)

Loading