NOVITOVIĆ: Situacija je pod kontrolom, prati se stanje

"U Republici Srpskoj je situacija stabilna i pod kontrolom, prati se stanje vodotoka i sve informacije sa terena blagovremeno se analiziraju, te preduzimaju mjere na zaštiti ljudskih života i imovine", rekao je Srni vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović.

NOVITOVIĆ: Situacija je pod kontrolom, prati se stanje
Printscreen/Youtube/RTRS vijesti

Novitović je naveo da je na području Zvornika i Bijeljine situacija očekivana i da će se tokom vikenda plavni talas spuštati u taj deo.

On je naveo da se može očekivati da Drina poplavi niže delove, kao što je to u delu naselja u Zvorniku na terminalu.

Novitović je naglasio da je nekoliko objekata zaplavljeno od Drine i reke Hoče i deo vikend naselja u Janji.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

"Velika je količina vode u rijeci Savi i otežano je ulijevanje Drine što može imati za posljedicu da se Drina dodatno izlije u dijelu Janje i Popova, ali ništa alrmantno", rekao je Novitović.

Novitović je rekao da je vodostaj Une, Sane i Vrbasa u porastu, da se situacija prati i sve nadležne službe su blagovremeno preduzele zakonom propisanje radnje.

On je naveo da je na području Hercegovne stabilno stanje, prestale su padavine, nema pretnji ni rizika, a što se tiče Foče, vodostaj reke Drine je u opadanju, Ćehotina ima rast i blago izlivanje na delu ušća, ali nema ugroženih objekata.

Prema njegovim rečima, u Rudom Lim i dalje ima izuzetno velik vodostaj i veliki dotok vod, ali nema ugroženih objekata niti života.

Komentari(0)

Loading