Banjalučki odbornici izglasali rebalans budžeta od 209 miliona KM

Odbornici gradskog parlamenta Banjaluka su danas na vanrednoj sednici usvojili rebalans budžeta za ovu godinu u vrednosti od 209 miliona KM.

Banjalučki odbornici izglasali rebalans budžeta od 209 miliona KM
Printscreen/Youtube/ dron ba

Na dnevnom redu današnje osme vanredne sednici bila je samo jedna tačka i to je ovaj budžet.

Ljubo Ninković  predsednik Skupštine grada Banjaluka, ističe da je zadovoljan usvajanjem budžeta, s obzirom da su, prema njegovim rečima, ovim budžetom stvoreni pozitivni preduslovi za najavljena poskupljenja komunalnih usluga.

"Stvorili smo preduslove za umanjenje negativnog efekta poskupljenja, ali neću ništa da prejudiricram, vidjećemo ostalo u srijedu", zaključuje Ninković. Pored toga, za pohvalu je, prema njegovim rečima, simbioza koju je gradski parlament danas pokazao.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Značaj ovog rebalansa, kako dodaje, se odgleda i u tome što je dosta brže usvojen nego što je to bio slučaj prethodne godine. 

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke ističe da od ukupnih sredstava, oko 30 miliona ide za rešavanje, kako kaže, višedecenijskih problema koje su mučili Banjaluku.

Tu navodi, između ostalog izgradnju hotela "Palas", izgradnju multifunkcionalne dvorane, uređenje vidikovca na Banj brdu, kolektor na reci Vrbas, most u Docu, most u Česmi i još njih. 

"25 miliona KM je veći budžet nego prošle godine", poručio je gradonačelnik Banjaluke.

Komentari(0)

Loading