OSUMNJIČEN DA JE DEVOJČICU NAPIO PA OBLJUBIO? Za ćutanje nudio posao njenoj majci?

Alo Redakcija

11:25

Republika Srpska 0

Milenko Tomić (59), bokserski trener iz Bijeljine, ostaće još dva meseca iza brave, a osumnjičen je da je napio pa obljubio četrnaestogodišnjakinju koju je trenirao, da bi nakon toga obećao da će naći posao za njenu majku ukoliko ga roditelji djevojčice ne prijave.

OSUMNJIČEN DA JE DEVOJČICU NAPIO PA OBLJUBIO? Za ćutanje nudio posao njenoj majci?
Foto: Shutterstock ilustracija

Uz navođenje inicijala, saopštio je to Okružni sud u Bijeljini, koji je objavio detalje ovog stravičnog slučaja, o kojem su “Nezavisne novine” pisale kada je Tomić uhapšen, a iza brave, po novom rešenju, može ostati do 4. februara 2022.

Prethodno je tužilac ovom sudu dostavio predlog za produženje pritvora Tomiću, navodeći da je on dosad nekoliko puta pokušao da kontaktira oca devojčice, a poslednji put je to učinjeno 24. novembra.

Istraga i dalje u toku

Obrazlažući svoj predlog na ročištu, tužilac je istakao da istraga još nije završena pošto nisu saslušani svi svedoci, niti izvršena sva potrebna veštačenja. Tužilac očekuje da bi se istraga u predstojeća dva meseca mogla nesmetano okončati.

S druge strane, odbrana je tvrdila da nema potrebe za produženjem pritvora, a i Tomić se potpuno pridružio tvrdnji svog branioca. Sud je, međutim, utvrdio da postoji sumnja da je Tomić obljubio devojčicu koju je trenirao boks.

Uz prisustvo psihologa žrtva dala izjavu policiji

“Ovakav zaključak proizilazi pre svega iz iskaza žrtve datog u Policijskoj stanici Bijeljina u prisustvu tužioca i psihologa, u kome je ona detaljno opisala sve okolnosti koje se odnose na ponašanje osumnjičenog prema njoj, ali isto tako i iz iskaza djevojčicine majke i njenog oca”, ističe Sud.

Sud ističe da postoji sumnja da je Tomić od avgusta do septembra, kao trener Bokserskog kluba Radnik Bijeljina, u kojem je devojčica trenirala boks, više puta nagovarao maloetnicu da pristane na polne radnje s njim.

Na „foru“ je poljubio u usta?

“Prema navodima datim u prijedlogu za produženje pritvora, sumnja se da je 20. avgusta, kao trener, poveo tu djevojčicu u Istočno Sarajevo, rekavši joj da iz kasete automobila, kojeg je vozio, a ona bila suvozač, izvadi novac, što je i učinila, te kada je izvadila novac i podigla glavu, poljubio ju je u usta”, ističe Sud.

I to nije sve – terete ga i da je 29. septembra devojčicu pozvao da dođe kod njega u kancelarije Bokserskog kluba Radnik Bijeljina, a kada je ona došla sa drugaricom i htela da izađe pomilovao ju je po zadnjici.

Žrtva pristala da pije alkohol?

“Onda je, kako se sumnja, 30. septembra, kao trener, poveo djevojčicu u Sokolac, nagovorivši je da konzumira alkohol, koji je nabavio i donio u hotelsku sobu, što je ona i pila. Kada je usljed dejstva alkohola zaspala, ljubio ju je po ustima, dodirivao zadnjicu, grudi, a potom i zavukao svoju ruku u njen donji veš”, navodi Sud, s tim što detalje ovog uznemirujućeg čina nećemo objavljivati.

Poruke seksualne konotacije?

Sve vreme joj je, dodaje se, putem Vibera sa svog telefona upućivao poruke seksualne konotacije opisujući šta joj je radio, te šta bi joj radio i predlažući joj način i mesto da vode ljubav.

Roditelji maloletice su, ističe Sud, detaljno opisali njeno ponašanje nakon spornog događaja te svedočili o tome šta im je kćerkica ispričala. Pritom, svedoci, jedna maloletnica, te trener G.B. su takođe imali saznanja o ovom slučaju.

Donosio alkohol u sobu gde su se nalazili takmičari?

“U tom smislu maloljetnica je ispričala okolnosti pod kojima su osumnjičeni i oštećena spavali u istom krevetu kritične večeri, a svjedok G.B., kao jedan od trenera žrtve, u svom svjedočenju je potvrdio da je došao do saznanja da je osumnjičeni donosio alkohol u sobu gdje su se nalazili takmičari”, ističe Sud.

Ono što je posebno značajno u njegovom svedočenju je činjenica da je zamoljen da sa državnog prvenstva, održanog u Sokocu, poveze devojčicu s obzirom na to da je ona imala problema s Tomićem i da se ne oseća prijatno u društvu s Tomićem.

Opijali se u bazenu?

“O neprimjerenom ponašanju osumnjičenog na državnom prvenstvu u Sokocu je svjedočila još jedna svjedokinja. Navela je da je Tomić na recepciji hotela insistirao da zakupi bazen u kome bi bili sami Tomić, ona i žrtva, da ih je nagovarao da piju alkohol, što su i učinili, da je potom žrtva bila vidno pijana, u polusvjesnom stanju, da je u takvom stanju legla da spava, a da je Tomić legao pored nje i u krevetu s njom proveo noć”, ističe sud.

Razmena poruka kao dokaz?

Svedočenja ovih lica, dodaje Sud, potvrđena su i pisanim dokazima koji se odnose na medicinsku dokumentaciju maloletne žrtve kao i porukama koje su međusobno telefonom razmenjivali ona i osumnjičeni. Dokazi su, smatra Sud, verodostojni.

Pokušao da uceni roditelje žrtve?

Osim toga, ističe Sud, iz iskaza roditelja žrtve može se zaključiti da je Tomić, nakon što je saznao da su oni upoznati s prepiskom između njega i devojčice putem drušvenih mreža, pokušao uticati na njih da ga ne prijavljuju, a zauzvrat, kako to tvrdi otac devojčice, obećao je da će u Beogradu razgovarati s ministrima da bi pronašao zaposlenje za njegovu suprugu. Roditelji su, ocenjuje Sud, saglasno izjavili da im je stavio do znanja da bi njihova kćerka mogla biti izložena sramu i osudi javnosti, a da on ima brojne veze i da je vrlo uticajan i da neće odgovarati.

Pretio ocu đrtve da će objaviti kompromitujuće snimke sa drugim licima?

Osim toga, prema svedočenju oca devojčice, Tomić je preko svog sina pokušao da utiče na njega preteći kompromitujućim snimcima njegove kćerke sa drugim licima.
“Ponašanje osumnjičenog je, prema izjavama roditelja maloljetnice, na nju ostavilo posljedice – ona je počela da izbjegava kontakt s njima, žalila se na glavobolju, počela nekontrolisano da jede slatkiše i ugojila se 15 kilograma”, ističe Sud.

Sud dodaje da posebno treba napomenuti činjenicu da je osumnjičeni, pored toga što je bio trener devojčice, prema vlastitoj tvrdnji, u kritičnom periodu bio i sportski direktor BK Radnik Bijeljina, predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH.

Preti mu 8 godina?

Dakle, dodaje se, nesumnjivo se radi o čoveku koji je visokopozicioniran u organizacionoj strukturi bokserskog sporta u Srpskoj i BiH, pa je i njegova uloga u odgoju mladih sportista posebno naglašena. Kako je potvrđeno “Nezavisnim novinama”, za krivično delo za koje Tomića terete propisan je zatvor od najmanje osam godina.

Region.RS/Nezavisne

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading