POTRAGA JOŠ U TOKU: Spasioci tragaju za radnikom koji je pao u reku Bosnu

alexander

23:00

Republika Srpska 0

Potragu otežava i usporava hladna i mutna voda

POTRAGA JOŠ U TOKU: Spasioci tragaju za radnikom koji je pao u reku Bosnu
Sarajevo, 5. novembra 2021. - Krizni stab opstine Istocna Ilidza izdao je preporuku da se zbog poplava na podrucju ove lokalne zajednice deca ne salju u vrtice i skole. Jaka kisa prozrokovala je poplave u glavnom gradu BiH, Sarajevu. Pojedine ulice potpuno su blokirane zbog stvaranja "jezera", dok je Miljacka na Drveniji nadosla do mosta. Nabujala reka. FOTO TANJUG/ FOTO FENA/ AMER KAJMOVIC/ bg

Potraga za drugim državljaninom Turske, koji je 8. novembra upao u nabujalu reku Bosnu, nastavljena je danas nizvodno od mesta nesreće prema Žepču i dalje Zavidovićima, saopšteno je iz Federalne uprave civilne zaštite (FICZ).

Potragu otežava i usporava hladna i mutna voda u celom toku reke Bosne čime je smanjena vidljivost, ali i veliki nanosi smeća uz obale kao i u samom koritu. Ipak, pad vodostaja stvorio je uslove za bolji vizuelni pregled i detaljniju pretragu, prenosi Srpskainfo.

Za drugim radnikom turske kompanije “Čengiz insat” tragaju pripadnici Federalnih specijalizovanih jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom i ostali timovi uključeni u potragu.

Osim pripadnika FUCZ-a na terenu su i pripadnici Gorske službe spasavanja Žepče i Srebrenik, Civilne zaštite i Policijske uprave Žepče, tim Odeljenja za javnu bezbednost distrikta Brčko sa sonarom koji je prilagođen za ovaj tip reke, pripadnici Kancelarije za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama /AFAD/ iz Turske i radnici kompanije “Čengiz insat”.

Telo jednog od radnika, 43-godišnjeg državljanina Turske, spasioci su pronašli 11. novembra u reci Bosni, a za drugim muškarcem se i dalje traga.

Pratite Region na Fejsbuku

Autor: alexander

Tagovi:

Komentari(0)

Loading