"MENE JE PROMAŠIO": Meštani o komšiji Borivoju koji je pucao po selu, pa UBIO dečaka (10)

Alo Redakcija

14:00

Republika Srpska 0

U planinskom selu Zavait meštani su u neverici dan nakon ubistva devetogodišnjeg dečaka iz Foče, koje je počinio njihov komšija Borivoje Tešović.

"MENE JE PROMAŠIO": Meštani o komšiji Borivoju koji je pucao po selu, pa UBIO dečaka (10)
Foto: Tanjug

Oni potvrđuju da je ubica, koji je i sam stradao prilikom hapšenja, bio duševno obolelo lice.

Meštanin Rajko Dunjić priča da je poznavao ubicu, ali da nije bio neko ko je preteći po okolinu.

– Poznavao sam ga, da je nešto pretio, nije, ali nije bio ‘čist’. Nisam ništa čuo kad se ubistvo desilo, ali su mi komšije rekle da je bio agresivan, vrištao je, a onda zasreo vozilo, ubio dete i nastavio dalje – kaže Dunjić.

Tešović je na više mesta na regionalnom putu Zavait-Čelebići, koji dalje vodi prema Pljevljima, pravio barikade i pucao na vozila.

Prvi u koga je pucao bio je Radenko Kunarac, sa kojim se poznaje još od detinjstva. Zaustavio ga je i sa uperenom puškom izveo iz vozila.

– Pucao mi je odmah pored leve noge iz puške ‘papovke’. Katastrofa kakve su mu oči bile, pogled njegov, vidim da je čovek ‘pukao’ skroz – svedoči Kunarac.

Tešović ga je potom naterao da odu do njegove kuće, a na tom putu još dva puta je pucao u njega i to u visini grudi.

– Izmiče se dva metra, uperi pušku ponovo u predelu grudi, drhti mu ruka, da li namerno ili nenajerno, promaši me. Dva puta je pucao, ruka je zadrhtala i nije me pogodi – kaže Radenko.

Iz podruma svoje kuće Tešović je uzeo bombe, municiju i jednu minu i naterao Radenka da ga vozi prema Čelebićima, ali je Radenko uspeo da ga ubedi da nema dovoljno goriva, pa ga je ostavio na putu i pobegao za Foču, gde je sve odmah ispričao policiji.

– To je doživotna trauma. Kako te neće potresti kad ti neko preti da će te ubiti?! To je trauma nezapamćena, celu noć nisam zaspao sat vremena. Neko ti dva puta na grudi prinosi cev i puca, misliš se hoće li te ubiti, neće li – priča uznemireni Kunarac.

Nakon toga Tešović je na dva različita mesta pucao na još tri automobila i u jednom od njih usmrtio devetogodišnjeg dečaka.

Jedno vozilo je zaustavio i naterao vozača da ga odveze u Čelebiće. Usledila je filmska potera i policija ga je ubrzo locirala u Lovačkom domu u Čelebićima, gde ga je usmrtila zbog pružanja otpora.

Ubica je bio duševno obolelo lice i, prema nezvaničnim informacijama, mnogima u Foči je pretio da će ih ubiti, a i Radenku je rekao da kod sebe ima spisak tih ljudi.

U Tužilaštvu kažu da osumnjičeni za ubistvo dečaka nikada nije prijavljivan za krivična dela i da nije prolazio kroz njihovu evidenciju.

Dan žalosti

U Foči je sutra Dan žalosti zbog ubistva devetogodišnjeg dečaka u fočanskom selu Zavait.

Ovu odluku doneo je načelnik opštine Milan Vukadinović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Za vreme Dana žalosti spuštaju se zastave na pola koplja na zgradama institucija i javnih ustanova i preduzeća čiji je osnivač opština.

Region.rs/Srpskainfo

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading