Dodik: Orban veliki državnik, spreman da pomogne Srpskoj (VIDEO)

Alo Redakcija

07:00

Republika Srpska 0

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je mađarski premijer Viktor Orban važan i veliki državnik sa kojim će razgovarati o političkim i ekonomskim temama.

Dodik: Orban veliki državnik, spreman da pomogne Srpskoj (VIDEO)
Foto: Printscreen

Dodik je, u emisiji Intervju istakao da je Orban u prethodnih nekoliko susreta izrazio spremnost da pomogne Republici Srpskoj.

– Tako što bi recimo značajan broj nekih podsticaja koji se daju mađarskim preduzetnicima malim i srednjim, moglo da se prenese u Republiku Srpsku i da ljudi iz Republike Srpske mogu da koriste te fondove kroz neku proceduru koji ćemo mi dogovoriti – naveo je on.

Dodik je rekao da postoji nekoliko zajedničkih projekata, odnosno potencijalnih investiticija Mađarske i Republike Srpske.

Podsetio je da sutra počinje gradnja auto-puta od Prijedora do Banjaluke, što je važna vest za svakog građanina Republike Srpske

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

– Početak radova je u danu kada dolazi Orban, kada ćemo s njim razgovarati o tome da gradimo neke energetske objekte.

Moja ideja je da pokušamo s njim dogovoriti da se gradi drugi tunel sa Trebišnjice, sa akumulacionog jezera iznad Trebinja, koji bi se spustio do Sutomora ili na Plat, zavisno od toga s kojom državom, Hrvatskom ili Crnom Gorom, postignemo što je moguće bolji aranžman – rekao je Dodik.

Podsećamo, Orban će danas, zajedno sa šefom mađarske diplomatije Peterom Sijartom, posetiti Republiku Srpsku.

Čitajte Region i na Fejsbuku.

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading