LOV NA SRBE U PUNOM JEKU Podneta krivična prijava protiv Željke Cvijanović!

Alo Redakcija

10:27

Republika Srpska 0

Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) podneo je krivičnu prijavu protiv predsednice RS Željke Cvijanović.

LOV NA SRBE U PUNOM JEKU Podneta krivična prijava protiv Željke Cvijanović!
foto: Youtube

Prijava je podnesena zbog kršenja Zakona o zabrani negiranja genocida, kao i zbog navodnog pokušaja rušenja ustavnopravnog poretka BiH.

Iz IGK-a su saopštili da se prijava podnosi i zbog narušavanja suvereniteta, teritorijalnog integriteta, političke nezavisnosti i međunarodnog pravnog subjektiviteta Bosne i Hercegovine.

– Cvijanović je donela ukaz prema kojem u tom entitetu ne važe izmene Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, koje je doneo bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko, a kojima se krivično kažnjava negiranje genocida i drugih zločina presuđenih na domaćim i međunarodnim sudovima – kažu iz IGK-a.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Naveli su da je ovim ukazom Cvijanović, s ciljem izazivanja međunacionalne netrpeljivosti, razdora i mržnje, svesno, namerno, javno i opasno derogirala ustavnopravni poredak države BiH kršeći odredbe Ustava BiH, odredbe Krivičnog zakona BiH i odredbe Dejtonskog mirovnog sporazuma, što ima veoma opasne reperkusije na mir i sigurnost, ne samo u zemlji nego i u regionu i šire.

Podsetimo, nedavno je Institut za istraživanje genocida Kanada podneo krivičnu prijavu zbog negiranja genocida u Srebrenici protiv Milorada Dodika, člana Predsedništva Bosne i Hercegovine.

Čitajte Region i na Fejsbuku.

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading