Podneta krivična prijava protiv Draška Stanivukovića!

Alo Redakcija

20:07

Republika Srpska 0

Vlada Republike Srpske uputila je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, krivičnu prijavu protiv Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke i komandanta Štaba za vanredne situacije u tom gradu.

Podneta krivična prijava protiv Draška Stanivukovića!
Youtubeprintscreen/ Draško Stanivuković

Krivična prijava je upućena zbog postojanja osnove sumnje da je izvršio krivično delo protiv zdravlja ljudi iz člana 195. Krivičnog zakonika Republike Srpske naslova – Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, navodi se u saopštenju Vlade RS.

Kako prenosi RTRS, u prijavi se, između ostalog, navodi da je Stanivuković duži vremenski period, počev od 24. do 30. septembra 2021. godine, koristio i koristi svaku priliku i medijski nastup na teritoriji Republike Srpske i BiH kako bi prouzrokovao paniku i strah i neizvesnost kod stanovništa Republike Srpske iznoseći lažne i neistinite tvrdnje.

To se posebno odnosi, kako se navodi, na iznošenje neistinitih navoda da se na UKC Republike Srpske, kao i u drugim zdravstvenim ustanovama – bolnicama na teritoriji RS, pacijentima obolelim od kovida 19, koji je već odneo veliki broj života, daje industrijski kiseonik umesto medicinskog kiseonika.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Čitajte Region i na Fejsbuku.

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading