TUŽILAŠTVO TRAŽILO SASLUŠANJE DODIKA ZBOG SREBRENICE Evo kako je reagovao

Alo Redakcija

09:24

Republika Srpska 0

TUŽILAŠTVO TRAŽILO SASLUŠANJE DODIKA ZBOG SREBRENICE Evo kako je reagovao
Foto: EPA

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Mostaru da je Tužilaštvo BiH od SIPA zatražilo da ga sasluša u vezi sa negiranjem navodnog genocida u Srebrenici.

Dodik je, komentarišući to što je načelnik Jablanice Damir Šabanović protiv njega podneo krivičnu prijavu zbog neangažovanja helikoptera Oružanih snaga za gašenje požara, rekao da misli da je on čovek protiv koga je podneto najviše krivičnih prijava, prenosi RTRS.

„Svaki dan nešto stiže. Vidim da je iz Tužilaštva BiH od SIPA zatraženo da me saslušaju o navodnom negiranju genocida u Srebrenici. Mi jednostavno ne želimo da imamo strance koji nameću zakone, bez obzira kakvi su sadržaji zakona. Očigledno je da se mi u Bosni i Hercegovini nikada nećemo dogovoriti oko toga. Mi Srbi nismo podanici i ne želimo da imamo strance koji će o tome da odlučuju“, poručio je Dodik.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Bivši visoki predstavnik Valentin Inzko nametnuo je pred kraj mandata dopune Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, nakon čega je Dodik najavio bojkot institucija BiH.

Tanjug

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading