BOKI 13 OSUDJEN: Evo koliko će robijati bivši šoumen!

Skoplje - Makedonski šoumen i TV-zvezda, Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, osuđen je danas u Skoplju na devet godina zatvora.

BOKI 13 OSUDJEN: Evo koliko će robijati bivši šoumen!
Printscreen/Youtube

Presuda je izrečena u slučaju u kojem je optužen da je svoju nevladinu organizaciju koristio za prevaru i pranje para.

Jovanovski je prvooptuženi u slučaju nazvanom "Međunarodni savez" po njegovoj nevladinoj organizaciji, koji je tužiteljka Severna Makdonije Vilma Ruskoska nazvala "vrhunac kriminalnog devijantnog uma".

Po optužnici, pod plaštom nevladine organizacije dvojica Jovanovski je sa saradnicima prevario dvojicu makedonskih biznismena i uzeo im skoro milion evra za projekat izgradnje "Evropskog centra za odrasle" i za "mobilne usluge", koji nije realizovan.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Za taj navodni posao Silijan Micevski, vlasnik gradjevinskog preduzeća "Pelister" iz Bitolja, oštečen je za 719.905 evra, a Ardijan Amzoski iz "Drim bildinga" iz Struge 233.821 evro.

Jovanovski je, po ranije objavljenim informacija, ugovarajući te poslove, biznismenima tvrdio da ima podršku ljudi iz vlasti za te projekte.

Tokom sudjenja je u svoju odbranu rekao da je teško moga da prevari iskusne biznismene kao što su Micevski i Amazoski.

U slučaju "Medjunarodni savez" Krivični sud u Skoplju je izrekao još dve zatvorske kazne: potpredsednicu "Medjinarodnog saveza" Jasnu Ercegović osudio je na četiri godine zatvora, a asistentkinju Bokija 13 Hristinu Karajovanovu Blaževsku na jednu godinu zatvora, dok je njegov otac Mile Jovanovski osudjen na uslovnu kaznu od dve godine.

Peta optužena u slučaju "Medjunarodni savez" bila je i bivša potpredsednica vladajućeg SDSM i makedonskog paramenta Frosina Remenski koja je kao počasna predsednica tog udruženja bila optužena za pomaganje u krvičnom delu "prevara".

Oorganizacija "Мedjunarodni savez" je, kao pravno lice, osudjena da plati kaznu od miliona denara, a sud je presudio i o konfiskaciji imovinske korisiti steknute krivičnim delom za koje je optužnima sudjeno u tom postupku.

Presuda Osnovnog krivičnog suda u Skoplju nije prasnažna i stranke u tom slučaju imaju pravo žalbe Apelacionon sudu u Skoplju.

Bojan Jovanovski – Boki 13 već ima pravosnažnu zatvorsku kaznu u slučaju "Reket", u kojem je 18. juna 2020. osudjen na devet godina zatvora za krivična dela "protivzakonit uticaj" i "pranje para".

Izvor: BETA

Komentari(0)

Loading