ŠOLJICE, AMANDMANI I DIVLJI ZAPAD: Obračun u parlamentu Severne Makedonije (VIDEO)

Haos i tenzije u parlamentu Severne Makedonije kulminirale su tučom predsednika Odbora za evropske poslove Arbera Ademija i poslanika opozicione VMRO-DPMNE i Alijanse za Albance.

ŠOLJICE, AMANDMANI I DIVLJI ZAPAD: Obračun u parlamentu Severne Makedonije (VIDEO)
Printscreen

Skandal je izbio tokom debate odbora o zakonskim izmenama koje bi sudijama koje će se uskoro penzionisati dale šansu da produže radni vek do izbora novih.

Incident se dogodio nakon govora koordinatora poslaničke grupe VMRO-DPMNE Nikole Micevskog, koji je optužio da u komisiji nema članova opozicionih partija.

Predsednik Odbora za evropske poslove Arber Ademi izjavio da je usvojen dnevni red Odbora, nakon čega su opozicioni poslanici Alijanse za Albance i VMRO-DPMNE pokušali da prekinu raspravu, a Ademi agresivnije reagovao i gađao ih šoljicom za kafu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nakon toga je isključen mikrofon, prenosi RTS pisanje lokalnih medija.

Prethodno je VMRO-DPMNE podneo više od 200 amandmana sa namerom da blokira zakon. Nakon incidenta, VMRO-DPMNE je komisiju nazvao "komisija Divljeg zapada".

Alijansa za Albance je, kako prenosi TV Telma "uperila je prst u DUI", za koju je rekla da "želi da sakrije kriminal i korupciju u zemlji putem zakona o švercu".

Za današnji skandal DUI krivicu svaljuje na VMRO-DPMNE i Alijansu za Albance, ne osuđujući Ademijevo ponašanje.

SDSM je, s druge strane, kritikovao samo obraćanje VMRO-DPMNE, optužujući opoziciju da žestoko brani režim i protiv je funkcionalnog pravosudnog sistema.

Izvor: tanjug

Komentari(0)

Loading