KAO U SERIJI: Otkrili narko bandu, a u sve umešana i nastavnica iz osnovne škole

Policija je u četvrtak 16. marta u Skoplju izvela veliku policijsku akciju tokom koje je otkrivena laboratorija za proizvodnju amfetamina i nađena ta i druga droga vrednosti skoro pola miliona evra.

KAO U SERIJI: Otkrili narko bandu, a u sve umešana i nastavnica iz osnovne škole
Shutterstock

Povodom toga je uhapšeno pet osoba, a ispostavilo se da je među uhapšenima i nastavnica osnovne škole „Aleksandar Makedonski”.

Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju je tim povodom pokrenulo istražne postupke protiv svih pet lica osumnjičenih krivično delo - neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, psihotropnih supstanci i prekursora.

Oni su osumnjičeni da su u periodu od kraja januara do polovine marta, kupovali, držali i prodavali amfetamin.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Tokon izvršenih pretresa na sedam lokacija u Skoplju, pripadnici Jedinice za neovlašćeni promet droge i oružja SVR Skoplje otkrili su laboratoriju za proizvodnju amfetamina, kao i drogu procenjene vrednosti na „crnom tržištu od oko pola miliona evra – amfetamin u količini od oko sedam kilograma, kilogram kokaina, oko 22 kilograma marihuane, oko 3000 tableta ekstazija, više digitalnih vaga i opreme za proizvodnju amfetamina, ploče, sveske i listove sa napomenama za dužnike, odnosno lica koja su kupila drogu, kao i novac za koji postoji sumnja da potiče od prodaje droge - dodaju iz Tužilaštva.

Jedan od osumnjičenih se tereti i za krivično delo - neovlašćena proizvodnja, držanje i promet oružja ili eksplozivnih materija, jer je prilikom pretresa kod njega pronađeno automatska puška, 667 metaka različitog kalibra, okviri i drugi delovi vatrenog oružja.

- Nadležni javni tužilac podneo je danas popodne sudiji za prethodni postupak Osnovnog krivičnog suda Skoplje predlog za određivanje mere pritvora osumnjičenima, jer je ocenio da postoji opasnost da pobegnu ili da ponove krivično delo. - kaže se u saopštenju iz Tužilaštva.

Komentari(0)

Loading