BEKSTVO IZ ZATVORA NA MAKEDONSKI NAČIN: Okoreli kriminalci prokopali TUNEL!

Nekoliko zaposlenih iz najvećeg makedonskog zatvora Idrizovo suspendovano je nakon što je pre mesec dana otkriven tunel.

BEKSTVO IZ ZATVORA NA MAKEDONSKI NAČIN: Okoreli kriminalci prokopali TUNEL!
Printscreen/Youtube/ BN TV

U njegovom prokopavanju je učestvovala grupa od najmanje osam zatvorenika, osuđenih za teška krivična dela.

Tunel je prokopan na dubini od oko metar, prečnika oko 80 centimetara i adekvatno je obezbeđen poprečnim gredama i ciglom.

U tunelu je pronađeno nekoliko plastičnih korpi sa vezanim užadima kojima se izvlačila iskopana zemlja i električni kabl sa sijalicom koja je osvetljavala tunile, saopštila je zatvorska uprava, preneli su skopski mediji.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nakon informacije o otkrivenom tunelu za bekstvo iz Idrizova, vlada i Skoplju je odmah razrešila direktora zatvora Špenda Tahirija.

Tunel u najvećem makedonskom zatvoru otkriven je pre nešto više od mesec dana i tako je osujećen beg grupe od najmanje osam zatvorenika, osuđenih za teška krivična dela na zatvorske kazne od 10 godina do doživotne robije.

Tunel je, kako je tada saopštio MUP, otkriven nakon dobijenih kriminalističkih sazanja da grupa priprema bekstvo iz zatvora Idrizovo.

Tunel za bekstvo se nalazi "pored objekta koji je služio za odlaganje uglja u pravcu zaštitne ograde iza koje se nalazi žensko odeljenje. U sprečavanju organizovanog bekstva iz zatvora Idrizovo, napominje se, učestovali su Biro MUP za javnu bezbednost i Odeljenje za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije sa Agencijom za nacionalnu bezbednost.

Izvor: TANJUG

Komentari(0)

Loading