U autobusu, u kojem je poginulo 46 osoba, krijumčarili gorivo i pirotehniku?

Alo Redakcija

12:14

Severna Makedonija 0

U nesreći je poginulo 46 putnika, među kojima je bilo 12 dece. Povređeno je sedam osoba, među kojima i državljanin Srbije

U autobusu, u kojem je poginulo 46 osoba, krijumčarili gorivo i pirotehniku?
Foto:Youtubeprintscreen/Milan Životić

Prema prvim saznanjima bugarske policije o nesreći na autoputu Struma u ​​Bugarskoj, autobus turističke agencije „Besa trans“ potpuno je izgorio za manje od dve do tri minute, što je uzrok velikog broja poginulih putnika.

Do požara je došlo u prednjem delu autobusa, prema preliminarnim podacima.

Posebno skladište za šverc robe

Infomaks nezvanično saznaje da se u prednjem delu autobusa nalazila nelegalna cisterna kapaciteta 1.000 litara nafte što je svakako uticalo da se ova nezgoda pretvori u tragediju s obzirom na dizajn svakog vozila kada je u pitanju lokacija rezervoara.

Međutim, Infomaks je došao do još jednog šokantnog i nezvaničnog podatka – autobus je navodno prevozio veliku količinu pirotehnike koja bi završila na makedonskom tržištu pred novogodišnje praznike.

Pored dodatne cisterne, autobus je imao i posebno skladište za šverc robe, u kojem je navodno prevozio pirotehnički materijal ili oko 30.000 vatrometa, prenosi shqip.media.

Pokušali pobeći

Bugarska novinarka Patricija Kirova je prenela da su sve žrtve u strašnoj nesreći bile na srednjim vratima autobusa i pokušale da pobjegnu, a da na njihovim mestima nije bilo putnika.

Ako je posle požara u prednjem delu, koji je nastao zbog nelegalnog rezervoara, eksplodirala pirotehnika, jasno je zašto niko od putnika nije uspeo da pobegne sa vrata autobusa.

 

Stručnjaci su nakon nezgode rekli da bi uzrok požara mogao da bude taj što je u vozilu prevožen zapaljiv materijal.

– Sumnjamo da je autobus prevozio lako zapaljiv materijal, što je najverovatnije izazvalo požar – rekla je Dijana Rusinova iz Evropskog centra za transportnu politiku.

Zadnja vrata blokirana

Ona je navela i da je bankina blokirala zadnja vrata, tako da putnici nisu mogli da pobjegnu tim putem, prenosi portal Novinite.

Rusinova je rekla da je u saradnji sa drugim nevladinim organizacijama identifikovano mnogo ozbiljnih problema na putu na kojem je došlo do tragedije, ali je dodala da je verovatno da je uzrok nesreće greška vozača.

U nesreći je poginulo 46 putnika, među kojima je bilo 12 ece. Povređeno je sedam osoba, među kojima i državljanin Srbije.

Region.RS

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading