UKLETA DEONICA Izgoreo autobus iz Severne Makedonije, stradalo 46 osoba, a isto mesto 1996. bilo poprište strašne tragedije

Alo Redakcija

08:53

Severna Makedonija 0

U autobusu su bile 53 osobe. Većina žrtava je iz Severne Makedonije, saopštio je zvaničnik ambasade te zemlje u Sofiji

UKLETA DEONICA Izgoreo autobus iz Severne Makedonije, stradalo 46 osoba, a isto mesto 1996. bilo poprište strašne tragedije
Foto: Printscreen

Najmanje 46 osoba, većinom turista iz Severne Makedonije, poginulo je pošto se zapalio autobus na auto-putu u zapadnoj Bugarskoj, saopštili su zvaničnici. Među žrtvama su i deca, a sedmoro preživelih je prebačeno u bolnicu zbog opekotina.

Bugarsko ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je u nesreći poginulo 46 ljudi, prenosi Rojters. Bugarski mediji javljaju da se nesreća dogodila noćas oko tri sata na auto-putu Sofija-Blagojevgrad, kod mesta Bosnek, na 31. kilometru od Sofije.

Zvaničnik bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova Nikolaj Nikolov izjavio je za nacionalnu televiziju da je sedam osoba sa opekotinama prebačeno kolima hitne pomoći u bolnicu „Pirogov“ u Sofiji. Najmlađi pacijent ima 15 godina.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

„Autobus se prevrnuo i zapalio, ili se zapalio pa se prevrnuo“, izjavio je Nikolov.

U autobusu su bile 53 osobe. Većina žrtava je iz Severne Makedonije, saopštio je zvaničnik ambasade te zemlje u Sofiji, kako prenosi RTS.

Severnomakedonska agencija MIA prenela je da je među poginulima i 12 maloletnih lica, od kojih su dvojica bili braća blizanci.

Autobus je sinoć oko devet sati prešao granicu na prelazu Kapetan Andrejevo.

Predsednik Bugarske Rumen Radev i privremeni premijer Stefan Janev razgovarali su telefonom sa predsednikom vlade Severne Makedonije Zoranom Zaevim, koji je najavio dolazak u Bugarsku i posetu preživelima.

Na tom delu auto-puta, teška saobraćajna nesreća dogodila se i 1996. godine, kada je poginulo 16 ljudi.

Region.RS

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading