UDAR IZ SOFIJE Prava Bugara u Severnoj Makedoniji kao u doba Tita!

Alo Redakcija

10:40

Severna Makedonija 0

Prava etničkih Bugara u Severnoj Makedoniji odgovaraju nivou Titove Jugoslavije, izjavio je bivši bugarski vicepremijer i ministar odbrane, lider partije VMRO BND Krasimir Karakačanov.

UDAR IZ SOFIJE Prava Bugara u Severnoj Makedoniji kao u doba Tita!
Foto: Printscreen

On je prokomentarisao rezultate lokalnih izbora u Severnoj Makedoniji nakon kojih je premijer Zoran Zaev podneo ostavku. Prema rečima Karakačanova, sada pitanje ulaska suseda u Evropsku uniju deluje veoma komplikovano.

Bivši bugarski zamenik premijera je izrazio žaljenje što vlada Zaeva nije mogla da nađe zajednički jezik sa Bugarskom, što bi zemlji obezbedilo početak pregovora o članstvu u EU. Pregovori o ulasku Severne Makedonije u EU nisu ni počeli, jer su odnosi Sofije i Skoplja zamrznuti, dodao je Karakačanov.

Sve je moglo da bude mnogo jednostavnije da su Zaev i njegova vlada uložili napore da ispune uslove koji su navedeni u Sporazumu o dobrosusedstvu, konstatovao je bugarski počitičar i dodao da bi na taj način bi pregovori sa EU već bili u toku.

– Naravno, ne možemo, a da ne budemo zabrinuti zbog pobede VMRO DPMNE na izborima – onih koji su govorili o potrebi raskida sporazuma, o restauraciji natpisa na spomenicima koji našu zemlju karakterišu kao fašističkog okupatora i koji su pozvalina opštu diplomatsku ofanzivu EU na Bugarsku – zaključio je Karakačanov.

Čitajte Region i na Fejsbuku.

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading