ZAVRŠEN POPIS U MAKEDONIJI! Zaev: "Uspeli smo sto neko nije 20 godina!"

Alo Redakcija

13:50

Severna Makedonija 0

Makedonski premijer Zoran zaev izjavio je danas da je ta zemlja obavila uspešan popis posle 20 godina

ZAVRŠEN POPIS U MAKEDONIJI! Zaev: "Uspeli smo sto neko nije 20 godina!"
Foto: YoutubePrintscreen/živa istina

On je na svom Tviteru napisao da je popis završen i da je popisano 99 odsto stanovništva, odnosno oko 1.860.000 građana.

„Čestitam nam na uspehu, pokazalo se ko ima kapacitet a ko ga nema. Ponosni smo na sebe jer smo za tri godine uradili šta je bilo nezamislivo pre 20 godina. U jednoj ruci imamo NATO, u drugoj uspešan popis „, napisao je Zaev.
Rezultati biće objavljeni za šest meseci, ondsno u martu 2022, saopštio je danas Zavod za statistiku te zemlje. Popisom, koji je trajao od 5. septembra evidentirano je 1.832.696 osoba, 568.175 domaćinstava i 837.255 stanova, dok je van matice anketirano 204.805 državljana Severne makedonije, prenosi makedonski Kanal 5.

Direktor Zavoda Apostol Simovski rekao je da je popis uspešno sproveden, kao i da je ta zemlja pokazala da ima kapacitet da sprovede tako tešku statističku operaciju.

Prilikom popisa korišćen je kombinovani metod, rekao je Simovski. Ministar pravde te zemlje Bojan Maričik rekao je da je popis bio uspešan, kao i da brojevi pokazuju da je bilo malo onih koji su bojkotovali proces.

Tanjug

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading