OD DANAS NOVE MERE U KOMŠILUKU Zatvaraju se delovi kafića, sertifikat će biti potreban na svakom koraku!

Alo Redakcija

15:46

Severna Makedonija 0

Ugositeljske objekte će moći da posećuju i građani sa potvrdom o preležanom kovidu

OD DANAS NOVE MERE U KOMŠILUKU Zatvaraju se delovi kafića, sertifikat će biti potreban na svakom koraku!
foto: Shuterstock

Prema odluci vlade u Skoplju, zbog ubrzanog širenja virusa od 16. avgusta je zabranjen rad zatvorenih delova ugostiteljskih objekata, a za sedenje u otvorenim delovima kafića, restorana i klubova stariji od 18 godina će morati da imaju potvrdu o bar jednoj primljenoj dozi vakcine.

Ugositeljske objekte će moći da posećuju i građani sa potvrdom o preležanom kovidu, ali samo 45 dana nakon preležane bolesti, posle čega će morati da imaju potvrdu o vakcinaciji kao i svi ostali.
Vlada je najavila pojačane kontrole kako bi se nove restriktivne antikovid mere striktno poštovale, a predviđene su novčane kazne. Za građane koji nemaju protvrdu, ili imaju lažnu kazna je 250 evra, za pravno lice od 2.500 do 30.000 evra u zavisnosti od veličine objekta, a za odgovorno lice 1.500 evra.

Pored odlaska u kafiće, restorane ili noćne klubove, kovid sertifikat će biti neophodan i za sve vrste proslava, koje se mogu organizovati samo na otovrenom kao i za koncerte, seminare, konferencije, kulturne i sportske događaje.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Rad noćnih klubova, diskoteka, barova i dalje je ograničen na 50 odsto kapaciteta otvorenih delova i mogu da prime najviše 1.000 posetilaca, uz poštovanje postojećih antikovid protokola.

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading