Hrvatska

13:47

23 novembra, 2021

SKANDAL U HRVATSKOJ! Vlasti koriste vojsku kao paravan kako bi napravili USTAŠKO GROBLJE

Neverovatno da se ovo dešava u 21. veku

Foto: Privatna arhiva

U Udruženju antifašističkih boraca i antifašista grada Splita sa gnušanjem izražavaju nepremostivo nezadovoljstvo prijedlogom da pod krinkom „groblje hrvatskih vojnika“ i sintagmom „Hrvatska vojska“ HDZ izgradi memorijalno ustaško groblje na Mirogoju, stoji u saopštenju

– Zaista je žalosno da 2022. godine, pod pojmom „hrvatska vojska“, žele da obmanu ustaške krvnike. Žalosno je samo što se time krši Ustav stavljajući modernu hrvatsku državu na gubitničku stranu u istoriji gde joj nije mesto! – naglašava Zdravko Roje, predsednik splitskog Udruženja antifašističkih boraca i antifašista.

On citira i Ustav u kome se navodi da se istorijsko pravo hrvatskog naroda na punu državnu suverenost očitovalo u uspostavljanju temelja državnog suvereniteta tokom Drugog svetskog rata, izraženom protiv proglašenja NDH (1941.) godine. odluke Nacionalnog antifašističkog vijeća. ).

– Dakle, ova odluka HDZ-a je u suprotnosti sa hrvatskom istorijom i sa osnovnim pravnim aktom naše države! – poručili su splitski antifašisti, koji su zabrinuti i zbog stavke u budžetu za 2022. godinu koja za tu namenu predviđa tri miliona kuna (450.000 evra).

Region.RS/Jutarnji list

Komentari (0)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.