Crna Gora

08:43

25 novembra, 2021

Sukob ili taktika: Marković pravi zdravo krilo DPS-а?

Javna je tajna, i postaje sve vidljivije, da između Đukanovića i Markovića postoje nesuglasice i da njih dvojica nisu u najboljim odnosima. To potvrđuje i činjenica da je poslanik Marković nepoželjan u OO DPS Mojkovac u susret lokalnim izborima

Foto:youtubepreentscreen/Predsjednik Crne Gore

Poraz Demokratske partije socijalista na parlamentarnim izborima osim osim smene vlasti i nikada veću pažnju međunarodne javnosti, čini se da je na površinu izveo i različite poglede bivšeg premijera Duška Markovića i predsednika države Mila Đukanovića u vezi sa pitanjem – ko je krivac za loš rezultat DPS-a.

Javna je tajna, i postaje sve vidljivije, da između Đukanovića i Markovića postoje nesuglasice i da njih dvojica nisu u najboljim odnosima. To potvrđuje i činjenica da je poslanik Marković nepoželjan u OO DPS Mojkovac u susret lokalnim izborima.

Kako su nam saopštili dobro upućeni izvori u Mojkovcu, za kordinatora DPS Đukanović je postavio Veselina Veljovića, dok je Markoviću, kako kaže izvor portala IN4S zabranjen ulazak u prostorije OO DPS Mojkovac.

Takođe, u saznanju smo da se Marković nije pojavljivao na sastancima DPS u Mojkovcu, što je inače bila praksa kada su u pitanju lokalni izbori u toj opštini.

Sukob, najjačeg dvojca u najjačoj opozicionoj partiji traje već duže vreme, a kulminirao je kada je predsednik DPS-a Milo Đukanović odbio da Markovića vrati na vrh partije, odakle ga je sklonio na Kongresu.

„Veliko nezadovljstvo vlada među pristalica Markovića u Mojkovcu. Čak i lista kandidata odbornika izazvala je sukob u DPS-u jer je očigledno da su svi Markovićevi najbliži ljudi eliminisani sa liste“, kaže za IN4S izvor blizak DPS-u.

Takođe, primetno je da se Marković još uvek nije oglašavao u medijima ali i na svojim zvaničnim profilima po pitanju izbora u Mojkovacu koji su, podsetimo, zakazani za 5. decembar.

Informacije iz „prve ruke“, URA: Ime Duška Markovića glasači DPS-a više ne smeu da pominju

Iz Opštinskog odbora URA Mojkovac kažu da postoji dokaz koliko su najavljene reforme DPS-a otišle daleko, pa su dva bivša pripadnika UDBA-e postavljena na čelu Izbornog štaba za lokalne izbore.

– Obično je na čelu Izbornog štaba do sada bio neki političar, partijski funkcioner iz Predsjedništva, GO ili slično. A i cijeli mojkovački izborni štab liči kao da je u pitanju skup bivših, a i sadasnjih, aktuelih funkcionera DB-a ili policajaca, što javnih, što tajnih službi, što aktuelnih, što bivših, što rezervnih i njihovih pripravnika i nasljednika. Sve je isto samo Njega nema. Nema šefa Duška – kažu iz mojkovačke URE.

Navode da su se na prvom sastanku Izbornog štaba DPS-a u Mojkovcu u susret izborima u tom gradu neki zapitali gdje je Duško Marković ali da je to, kažu iz mojkovačke URE, šaptački ućutkano i da se njegovo ime više nije smjelo spomenuti.

Kažu da ime Duška Markovića DPS glasači u Mojkovcu ne smiju pomenuti nigde javno, pa čak ni u svojoj kući.

Region.RS/in4c

Komentari (0)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.