OGLASILO SE CG TUŽILAŠTVO, TVRDE: Katnić bio na Cetinju po službenoj dužnosti

Alo Redakcija

23:00

Tema dana 0

Ističu i da će Državno tužilaštvo, povodom dešavanja na Cetinju, preduzeti sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i pokrenuti postupak protiv svake osobe za koju se utvrdi da je počinila krivično delo "za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, bez obzira na funkciju, partijsku, nacionalnu ili versku pripadnost".

OGLASILO SE CG TUŽILAŠTVO, TVRDE: Katnić bio na Cetinju po službenoj dužnosti
foto.printscreen

Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore saopštilo je večeras da je glavni specijalni tužilac te zemlje Milivoje Katnić boravio na Cetinju po službenoj dužnosti.

U saopštenju tužilaštva povodom, kako navode, „neadekvatnog, da ne kažemo zlonamernog tumačenja prisustva“ Katnića na Cetinju, navode da je bilo neophodno da on boravi u Osnovnom državnom tužilaštvu Cetinje zbog potencijalnog rizika koji je pratio čin ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

U saopštenju se dodaje da, na osnovu odluke, koju je u petak doneo v.d. Vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić, organizovan poseban režim rada u Državnom tužilaštvu o kojem je, radi koordinacije u radu, obavešten i direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ističu i da će Državno tužilaštvo, povodom dešavanja na Cetinju, preduzeti sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i pokrenuti postupak protiv svake osobe za koju se utvrdi da je počinila krivično delo „za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, bez obzira na funkciju, partijsku, nacionalnu ili versku pripadnost“.

Tanjug

Autor: Alo Redakcija

Komentari(0)

Loading