FRAPANTNI PODACI POPISA U HRVATSKOJ: Čak se i JOVANA upisala kao JOHANA
Hrvatska

FRAPANTNI PODACI POPISA U HRVATSKOJ: Čak se i JOVANA upisala kao JOHANA

10:46

24 septembar, 2022

Hrvatska

"Većinu ljudi srpske nacionalnosti koja trenutno živi u Hrvatskoj čine oni starijeg životnog doba. I oni su se vratili na svoja ognjišta da “završe posao”. Da umru. Kada i oni “odu” nakon njih neće ostati ni grobovi, jer hrvatska država sistematski uklanja i srpske spomenike i obilježja, uz obrazloženje da nisu plaćene komunalne naknade. Brišu sve potencijalne tragove bilo kakvog postojanja Srba na tim prostorima. I u taj proces se uključila i hrvatska istoriografija pa se tako sve češće može čuti da su Srbi u Hrvatskoj posrbljeni katolici ili Vlasi", istakao je predsednik Udruženja “Jadovno 1941” Dušan Bastašić povodom rezultata poslednjeg popisa stanovništva u Hrvatskoj, koji su pokazali da je Srba u ovoj zemlji manje nego što je i u najcrnjim procenama iznošeno. Iako su hrvatski demografi govorili da će ih biti oko 155.000, ispostavilo se da ih ima oko 124.000, odnosno svega 3,2 odsto.

JOKOVIĆ: Popis treba organizovati što pre, to je interes Vlade
Crna Gora

JOKOVIĆ: Popis treba organizovati što pre, to je interes Vlade

12:09

20 jun, 2022

Crna Gora

"Vlada Crne Gore koja je izabrana 28. aprila ove godine za manje od dva meseca uradila je više nego što je prethodna, Krivokapićeva vlada uradila za godinu i dva meseca. To će danas reći kako oni koji su zagovarali formiranje ove vlade tako i oni koji su se kritički postavili prema ideji da krenemo u izbor nove, manjinske ili kako mi najpreciznije volimo da kažemo ili napišemo – pomiriteljske i evropske vlade", kaže u autorskom tekstu potpredsjednik Vlade i lider SNP-a Vladimir Joković.

PRE OVOG ROKA NEMA POPISA U CG?
Crna Gora

PRE OVOG ROKA NEMA POPISA U CG?

18:30

2 jun, 2022

Crna Gora

Sprovođenje izbora ne može se preklapati sa većim političkim događajima kao što su državne ili lokalne jzborne kampanje, piše u prijedlogu teksta za zaključak Vlade vezano za period sprovođenja Popisa, u koji je CdM imao uvid.

OPTUŽI TE ZA FOTELJU PA SEDNE U ISTU, OPTUŽI TE ZA SARADNJU SA DPS PA SARAĐUJE SA ISTIM: Krivokapić za direktora  postavlja Milov kadar
Crna Gora

OPTUŽI TE ZA FOTELJU PA SEDNE U ISTU, OPTUŽI TE ZA SARADNJU SA DPS PA SARAĐUJE SA ISTIM: Krivokapić za direktora postavlja Milov kadar

08:11

2 februar, 2022

Crna Gora

Premijer Zdravko Krivokapić će na sednici Vlade postaviti na poziciju direktora Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija, pri Ministarstvu pravde, Darka Bulatovića, kadra DPS-a i čoveka kojeg je ta partija svojevremeno imenovala za člana radne grupe za popis i oduzimanje imovine SPC-a nakon usvajanja diskriminatornog Zakona o slobodi veroispovesti.