Hrvatska

09:00

24 oktobra, 2021

VELIKA TRAGEDIJA U HRVATSKOJ: Majka preminula sat vremena nakon ćerke Sare (36) – srce joj PREPUKLO od tuge! (FOTO)

Majka i ćerka umrle su u razmaku od samo sat vremena.

Foto: Facebook Printscreen

Dve Splićanke, majka i ćerka preminule su u Torontu pre nekoliko dana i to u roku od samo sat vremena.

Kako prenose mediji ćerka Sara preminula je od posledica srčanog udara, a majka je preminula kada je saznala za ćerkinu smrt.

Ćerka Sara Kun (36) rođena je u Splitu, a u Kanadi je radila kao advokatica, dok se majka Loredana Kun (66) u tu državu odselila devedesetih godina prošlog veka. Ona je, inače, bila sestra bivšeg splitskog gradonačelnika Slobodana Beroša, pesnikinja i tekstopisac, piše Slobodna Dalmacija.

Sara se udala za Kanađanina, a nedavno je postala partner u jednoj advokatskoj firmi. Bila je zdrava, mlada, žena, a imala je srčani udar. Preminula je pre dolaska hitne. Majka Loredana umrla je sat vremena nakon nje, kad je saznala da joj je ćerka preminula.

Predratne generacije splitske srednje škole CODKO „Natko Nodilo“ u Teslinoj 10 sećaju se Loredane, omiljene profesorke latinskog jezika, mirne, blage naravi, potpuno predane materiji koju je predavala. Bile su to godine kada su njeni tekstovi bili prepevavani i izvođeni na brojnim festivalima, pa tako i onom splitskom 1987, na čijoj je pozornici Josipa Lisac prvi put otpevala njene stihove „Nismo mi bez cilja“ sa kompozitorskim potpisom Nenada Vilovića.

Komentari (0)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.