Na granici

09:00

13 oktobra, 2021

VRANJEŠ PONOVO PRED SUDOM: Devojka ga optužuje za nanesene povrede, a evo šta odbrana odgovara!

Advokat je ponovio da se sukob nije desio onako kako je napisano u optužnici, te da će to dokazati na suđenju.

foto: Youtube ilustracija

Ognjen Vranješ, fudbaler AEK iz Atine, negirao je krivicu u Osnovnom sudu u Banjaluci za učestvovanje u tuči i nanošenje povreda Dušanu Komljenoviću i njegovoj devojci Anji Trtić.

Ognjen i njegov brat, kapiten FK Borac Stojanu Vranješ, optuženi su za nanošenje povreda u tuči, koja se desila 20. juna u centru Banjaluke.

Prvo ročište za izjašenje krivice bilo je zakazano 13. septembra, ali se tada Ognjen nije pojavio u sudu, zbog obaveza koje je imao u klubu.

Tada je krivicu negirao Stojan Vranješ, a sudija Spasen Keleman je zakazao drugi termin za izjašnjene Ognjena.

Stojan Vukajlović, advokat braće Vranješ, potvrdio je za Srpskainfo da je Ognjen u međuvremenu došao u Banjaluku, te je zatim zakazano novo ročište, na kojem je on negirao krivicu za navode u optužnici.

– Tokom istrage, muškarac koji je bio sa njim, priznao je da je i on učestvovao u tuči, ali se on nije našao na optuženičkoj klupi. Zbog toga će verovatno biti saslušan kao svedok – pojasnio je Vukajlović.

Advokat je ponovio da se sukob nije desio onako kako je napisano u optužnici, te da će to dokazati na suđenju.

– Ovde je prvenstveno na meti porodica Vranješ zbog toga što su oni poznati i što su profesionalni fudbaleri, pa oštećeni u tom vide nadu da izvuku što veću imovinsku korist. Iza svega stoji da se izvuče što veća korist – kaže Vukajlović.

Prema njegovim rečima, sporno je i kako je devojka zadobila povrede.

– U optužnici je navedeno i da je devojka zadobile neke povrede kada je pala niz stepenice, ali je sigurno ni Ognjen ni Stojan nisu gurnuli. To ćemo sve dokazati tokom suđenja – istakao je Vukajlović.

Prema optužnici koju je podiglo Okružno javnom tužilaštvo u Banjaluci, braća Vranješ su 20. juna prošle godine oko 1.50 časova napali Dušana Komljenovića i njegovu devojku Anju Trtić, u objektu robne kuće “Boska“.

Sve se dešavalo nakon što su krenuli da izlaze iz restorana “Agape“ i sukob se desio na drugom spratu robne kuće, na vrhu pokretnih stepenica, koje vode na prvi sprat.

– Tada je Ognjen fizički napao Komljenovića i Trtićevu, koji su se nalazili na vrhu pokretnih stepenica. Ognjen je Komljenovića udario šakom u glavu, u predelu lica, i tako mu izbio dva zuba – navedeno je u optužnici.

Od siline udarca Komljenović se skotrljao niz stepenice i završio na prvom spratu.

– U tom trenutku Trtićeva je krenula prema Ognjenu, ali ju je on odgurnuo od sebe. Ona je zatim pala niz pokretne stepenice i otkotrljala se do prvog sprata – precizirano je u optužnici.

Usled pada ona je zadobila teške telesne povrede u vidu krvnog podliva na levoj strani grudnog koša sa prelomom sedmog i osmog rebra.

Međutim, ni nakon toga braća Vranješ se nisu smirila.

– Ognjen je zatim sišao niz iste stepenice i ponovo fizički napao oštećenog Komljenovića, a u napadu mu se tada pridružio i Stojan Vranješ – piše u optužnici.

IZGREBAN PO VRATU

U optužnici piše da je Stojan Vranješ prišao s leđa i boka Komljenoviću, dok je on ležao na podu, i jednom ga uradio u predelu glave i vrata.

Osim toga, on je noktima šake grebao po vratu Komljenovića i na taj način mu nanio dodatne povrede.

Prema ovim navodima optužnice, Ognjen Vranješ se tereti da je počinio krivična dela teška telesna povreda i telesna povreda, a Stojan je optužen za nanošenje telesnih povreda.

Komentari (0)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.